Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užteršta nafta į „Družba“ vamzdyną pateko slepiant kokybiškos naftos vagystes

Rusijos tyrimų komitetas pranešė, jog tiriant eksporto naftotiekio „Družba“ užteršimo nekokybiška nafta bylą suimti šeši asmenys.
Naftotiekis „Družba“
Naftotiekis „Družba“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak komiteto atstovės Svetlanos Petrenko, į nusikalstamą grupuotę susibūrę įtariamieji, kurių dauguma yra šį magistralinį vamzdyną ir naftos saugyklą Samaroje aptarnaujančių privačių įmonių vadovai, daugiau kaip pusmetį vogė naftą iš vamzdyno – jos pavogė iš viso už ne mažiau kaip 1 mln. rublių (13,7 tūkst. eurų). Siekiant šį nusikaltimą nuslėpti, šių metų kovą-balandį į saugyklą, iš kurios nafta patenka į „Družba“, buvo įpumpuota nekokybiškos naftos, kurioje – didelė organinių chloro junginių koncentracija. Praėjusį mėnesį ji pateko į eksporto naftotiekį.

Samaros miesto teismas sankcionavo šių asmenų suėmimą iki birželio pabaigos.

Baltarusija apie tai, kad ją pasiekė smarkiai užteršta nafta iš Rusijos, pranešė balandžio 19-ąją. Dėl to Baltarusija sustabdė naftotiekį Uneča-Polockas, smarkiai sumažino savo naftos perdirbimo įmonių gamybos pajėgumus, siekdama išvengti jų įrengimų sugadinimo. Be to, buvo sustabdytas užterštos rusiškos naftos tranzitas į Lenkiją ir Vokietiją, o per Ukrainą – į Slovakiją ir Vengriją.

Rusijos energetikos ministerija patvirtino, jog Baltarusijos, taip pat Ust Lugos uosto Suomijos įlankos pakrantėje kryptimis pumpuota nafta buvo užteršta dichloretanu – toksiška, stiprų korozijos poveikį turinčia medžiaga, kuri naudojama riebalams ir parafinui tirpdyti.

Ministras Aleksandras Novakas šią savaitę pareiškė, jog šis vienas svarbiausių rusiškos naftos tiekimo Europai koridorius vėl pradės veikti iki šio mėnesio vidurio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas