Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vašingtone aptartos Lietuvos ir Trinidado ir Tobago bendradarbiavimo galimybės energetikos srityje

Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis balandžio 15 dieną Lietuvos ambasadoje Vašingtone priėmė JAV sostinėje besilankantį Trinidado ir Tobago energetikos ministrą Keviną Ramnarine‘ą, Trinidado ir Tobago ambasadorių JAV Neilą Parsaną ir jų delegaciją.
Vašingtone aptartos Lietuvos ir Trinidado ir Tobago bendradarbiavimo galimybės energetikos srityje
Vašingtone aptartos Lietuvos ir Trinidado ir Tobago bendradarbiavimo galimybės energetikos srityje / URM nuotr.

Pokalbio metu Ž.Pavilionis pristatė Lietuvos energetikos politikos prioritetus, Lietuvos Vyriausybės siekius sukurti funkcionuojančią dujų rinką Lietuvoje, pastatyti suskystintų gamtinių dujų terminalą ir nuo 2014 m. pabaigos pradėti dujų importą į Lietuvą. Lietuvos diplomatas pabrėžė, kad 2012 m. su Trinidadu ir Tobagu užmezgusi diplomatinius santykius, Lietuva turi puikias galimybes juos dar labiau suintensyvinti, ypač energetikos srityje.

„Lietuva yra paskelbusi tarptautinį konkursą suskystintų gamtinių dujų pirkimui. Trinidado ir Tobago kompanijų dalyvavimas būtų sveikintinas“, – sakė Ž.Pavilionis.
 
Trinidado ir Tobago energetikos ministras informavo, kad jo šalis yra šešta pasaulyje pagal suskystintų gamtinių dujų eksporto apimtis ir aktyviai siekia didinti šios žaliavos eksporto geografiją bei apimtis. Ministras palankiai sutiko siūlymus pradėti intensyvesnes konsultacijas su Lietuva energetikos srityje.
 
Pokalbių metu perduotas Lietuvos energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus laiškas Trinidado ir Tobago ministrui – jis pakviestas apsilankyti Lietuvoje. Sutarta artimiausiu metu surengti Lietuvos ir Trinidado ir Tobago energetikos ekspertų konsultacijas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai