Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viceministrė: Energetikos ministerija mokys žmones, kaip taupyti energiją

Energetikos ministrui pranešus, kad rugsėjį visuomenei bus pristatytas elektros taupymo planas, energetikos viceministrė Inga Žilienė teigia, jog iš esmės tai bus gyventojų švietimo kampanija.
LR energetikos ministerija
LR energetikos ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Mes planuojame rugsėjį paleisti plačią viešinimo, edukacijos, gyventojų informavimo kampaniją, nes yra paprastų patarimų, kaip pakeitus įpročius galima sutaupyti“, – trečiadienį LRT radijui sakė I.Žilienė.

„Pavyzdžiui, trumpiau maudydamiesi ar pakeitę dušo galvutes per metus galime sutaupyti apie 70-80 eurų, o tai reikšminga suma“, – pridūrė viceministrė.

D.Kreivys antradienį pareiškė, jog drastiškai brangstant energetikos ištekliams Vyriausybė rugsėjį visuomenei pristatys planą, kaip būtų galima taupyti elektrą.

„Be abejo, bus mokomi (taupyti elektrą). Per rugsėjį bus paruošta visa programa, kartu su Lietuvos energetikos agentūra pateiksime visą planą, kaip tą galima būtų daryti“, – LRT televizijai antradienį sakė ministras.

BNS skelbė, kad biudžetinės įstaigos bei pramonės įmonės jau taupo energiją ir tam turi įvairių priemonių bei investuoja į jas. Taupyti energiją gyventojus bei verslą jau ragina Vokietija ir kitos ES šalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito