Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus rajono švietimo ir gydymo įstaigose pradedamas šildymo sezonas

Trečiadienį, spalio 2 dieną, Vilniaus rajono savivaldybės švietimo ir gydymo įstaigose pradėtas šildymo sezonas. Šildymo sezono pradžia nustatyta įstaigose, kurios šildosi individualiai, ir kurios aprūpinamos šiluma iš centralizuotų šilumos tiekimo tinklų, rašoma Vilniaus rajono savivaldybės pranešime spaudai.
Šildymo sezonas
Šildymo sezonas / Canva nuotr.

„Vilniaus rajono švietimo ir gydymo įstaigose pradedame šildymo sezoną siekdami greitai reaguoti į vėstančius orus. Mes, kaip savivaldybė, privalome užtikrinti, kad vaikai ir pacientai galėtų būti šiltose bei komfortiškose patalpose, o ugdymas ir gydymo procesai vyktų sklandžiai“, – sako Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič.

Pasak mero, savivaldybė nuolat stebi oro temperatūros pokyčius ir prognozes, nuo kurių bus priklausoma šildymo sezono pradžia visame rajone.

„Rugsėjo mėnuo buvo rekordiškai šiltas, tačiau spalis pasitinka kur kas vėsesniais orais. Turime užtikrinti, kad švietimo ir gydymo įstaigose būtų šilta. Vilniaus rajone jau atlikti namų darbai prieš naujo šildymo sezono pradžią. Nemenčinėje ir kitose atokesnėse nuo miesto seniūnijose prognozuojama, kad termometrai rodys žemiau nei 10 laipsnių šilumos. Stebėsime oro sąlygas bei jų prognozes, nuo kurių priklausys data, kada bus pradėtas šildymas visame rajone“, – sako Vilniaus rajono savivaldybės vicemerė dr. Danuta Narbut.

Praeitais metais šildymo sezonas minėtose įstaigose pradėtas spalio 11 d.

Šildymas yra įjungiamas tada, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių šilumos.

2023-2024 m. šildymo sezonas visoje savivaldybės teritorijoje pradėtas spalio 12 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas