Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Vilniaus šilumos tinklai“ rekonstruos vamzdynus Užupyje: laikinai atjungs karštą vandenį

Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) pranešime žiniasklaidai skelbia, kad Užupio rajone pradeda vamzdynų rekonstrukciją – iki šildymo sezono pradžios čia bus pakeista 245 m. vamzdynų, kurių eksploatacija siekia apie 40 metų.
„Vilniaus energija“ perduota Vilniaus šilumos tinklams
„Vilniaus šilumos tinklai“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vamzdynų rekonstrukciją Užupyje vyks nuo Tymo turgaus iki pastato Užupio g. 10.

„Dėl labai nepatogios esamos trasos senų vamzdynų neįmanoma pakeisti naujais laikinai neišjungus karšto vandens – daliai Užupio gyventojų rugsėjo mėnesį po kelis kartus 1-2 dienoms bus išjungtas karšto vandens tiekimas. Iš anksto dėkojame savo klientams už supratingumą“, – sako Laurynas Jakubauskas, VŠT Klientų aptarnavimo departamento direktorius.

Anot VŠT, Užupio vamzdynų rekonstrukcija leis sutaupyti 76 MWh šilumos energijos ir sumažinti net 13,5 tonos išmetamo CO2 kiekio per metus. Šilumos tinklo rekonstrukcijos investicija sieks 300 tūkst. eurų.

Vienas didžiausių įmonės istorijoje Vilniaus vamzdynų rekonstrukcijos projektas prasidėjo pernai ir truks iki 2022 metų. Kadangi vamzdynų rekonstrukcijas galima vykdyti tik pabaigus šildymo sezoną, šį ypač didelės apimties projektą bendrovė vykdo keliais etapais.

Pernai rekonstravimo darbai vyko Užupyje, Senamiestyje, Karoliniškėse, Žirmūnuose, Santariškėse, Šnipiškėse ir Naujamiestyje. VŠT investicijų suma siekė 11 mln. Eurų. Apie 40 proc. šios sumos sudaro ES finansavimas. Šiemet VŠT tvarko Naujamiesčio ir Užupio vamzdynus. Investicija siekia 2,4 mln. eurų. ES finansavimas sudaro 30 proc. minėtos sumos.

Kitąmet iki šildymo sezono pradžios numatyta rekonstruoti šilumos tinklus Senamiestyje, Naujamiestyje, Karoliniškėse, Viršuliškėse ir Pilaitėje. Planuojama 19 mln. eurų investicija, ES finansavimas sudarys 42 proc. sumos.

VŠT primena klientams, kad karšto vandens išjungimų dėl vykdomų rekonstrukcijų, hidraulinių bandymų ar naujų vartotojų prijungimo grafikas yra pateiktas ir yra nuolat atnaujinamas bendrovės svetainėje. Klientai, VŠT savitarnoje pateikę savo kontaktus (mob. tel., el. p.), yra informuojami individualiai iš anksto prieš kiekvieną planuojamą išjungimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas