Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 17

Vilniaus šilumos tinklų vadovas atsakė, ar kitąmet sostinėje dar bus deginamas mazutas

Penktadienį pabaigto šildymo sezono metu maždaug trečdalis šilumai reikalingos energijos buvo pagaminta iš mažasierio mazuto. Nors, kaip teigia Vilniaus šilumos tinklai, tai vilniečiams leido sutaupyti apie 30 mln. eurų, įmonė sulaukė kritikos dėl grįžimo prie taršaus šaltinio. Vilniaus šilumos tinklų generalinis direktorius Gerimantas Bakanas laidoje 15/15 sakė, kad kitąmet mazuto neprireiks, jei bent 40 proc. pajėgumu pradės veikti Vilniaus kogeneracinė jėgainė.
Gerimantas Bakanas
Gerimantas Bakanas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Bent jau aš asmeniškai labai tikiuosi, kad mažasierio mazuto naudoti nereikės, ir įmonė viską daro, kad to nereikėtų. Bet vėlgi, galimi poslinkiai geopolitiniame pasaulyje gali turėti tam tikros įtakos“, – svarstė vadovas.

Jo teigimu, mažasierio mazuto naudoti neprireiktų, jei, kaip šiuo metu planuojama, Vilniaus kogeneracinė jėgainė pradėtų veikti bent 40 proc. pajėgumu. Šilumai gaminti būtų naudojamos ir dujos, kurių kaina šiuo metu nukritusi.

„Praeito šildymo sezono metu naudojom 10 proc. dujų ir 31 proc. mažasierio mazuto, tai aš taip labai preliminariais skaičiais įsivaizduoju, kad dujų kitą sezoną reikės apie 25 proc., lyginant su šiais metais“, – skaičiavo G.Bakanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas