Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 25 /19:29

Vilnius 100 proc. finansuos iki 59 daugiabučių namų šilumos punktų atnaujinimą

Vilnius 100 proc. finansuos grupinių šilumos punktų modernizavimą – šilumą ir karštą vandenį gaunantys iš grupinio šilumos punkto gyventojai galės atsijungti nuo kitame name įrengto šilumos punkto su priklausoma (elevatorine) šilumos tiekimo sistema ir įsirengti automatizuotą šilumos punktą savo name.
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Šildymo sezonas

Šiuo pasiūlymu galės pasinaudoti 59 Vilniaus daugiabučiai namai, pranešė sostinės savivaldybė.

Naujo tik tam daugiabučiui skirto šilumos tinklų ir vandens įvado įrengimas arba rekonstravimas bus finansuojamas 100 proc., šilumos punktui reikalingos patalpos pritaikymas – 50 procentų. 

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas teigė, kad grupinių šilumos punktų modernizavimas padės gyventojams sumažinti šildymo sąskaitas.

„Kuo tvarkingesnis punktas – tuo mažesnės šildymo sąskaitos, todėl mūsų tikslas yra padėti gyventojams atnaujinti pačius neefektyviausius punktus. Naudingiau investuoti į šilumos suvartojimo efektyvumą nei kasmet didinti kompensacijas už šildymą“, – pranešime teigė jis.

Vilniaus gyventojai jau yra pateikę devynis prašymus skirti dalinį finansavimą šilumos punktų su priklausoma sistema pakeitimui – rugsėjį gauti du prašymai už 10 tūkst. eurų, spalį – septyni už 38 tūkst. eurų.

Modernizavus šilumos punktą, galima automatiškai palaikyti norimą temperatūrą, suprogramuoti individualius nustatymus, pavyzdžiui, žemesnę temperatūrą naktimis. Teigiama kad toks punktas sutaupo apie 15 proc. šilumos energijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas