Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VKJ biokuro įrenginius už 0,2 mln. eurų vertins Lenkijos „Bureau Veritas“

„Ignitis grupės“ statomų Vilniaus kogeneracinės jėgainės (VKJ) biokuro įrenginių atitiktį Europos Sąjungos teisei už 200 tūkst. eurų vertins Lenkijos notifikuota institucija „Bureau Veritas Polska“.
Vilniaus kogeneracinė jėgainė
Vilniaus kogeneracinė jėgainė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak VKJ generalinio direktoriaus Manto Buroko, nors sutartis nėra didelės apimties, pagal svarbą ji yra viena kritiškiausių – jėgainės įrenginius bus galima naudoti tik atlikus jų vertinimą, pranešė „Ignitis grupė“.

„Pabaigę katilinės dalies darbus, katilus galėsime naudoti tik atlikę jų atitikties vertinimą slėginės įrangos direktyvos (...) reikalavimams – įrodę, kad įranga atitinka ES keliamus reikalavimus bei yra saugi eksploatuoti“, – pranešime sakė M.Burokas.

Konkursą laimėjusi įmonė inventorizuos jau atliktus darbus, vertins techninę dokumentaciją, atliks būtinus tyrimus, dalyvaus saugos sistemų bandymuose.

2020 metų rudenį VKJ vienašališkai nutraukė sutartį su buvusia pagrindine rangove – didžiausia Lenkijos katilų gamybos bendrove „Rafako“, nes ši dėl restruktūrizacijos tapo nepajėgi įgyvendinti projekto. Po to „Ignitis grupė“ skelbė atskirų darbų rangovų konkursus.

2020 metų lapkritį jėgainė pradėjo tiekti šilumą iš komunalinių atliekų – jų bus sudeginama apie 160 tūkst. tonų, o iki šių metų pabaigos pastačius ir biokuro įrenginius jie degins apie 500 tūkst. tonų biokuro per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai