Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija ragina Kanadą grąžinti „Nord Stream“ dujotiekio turbiną

Vokietijos vicekancleris ir ekonomikos ministras Robertas Habeckas paragino Kanadą grąžinti Rusijos eksporto dujotiekio „Nord Stream“ turbiną, kurios remontas pagal Vokietijos kompanijos „Siemens“ paraišką užsitęsė Monrealyje, skelbia agentūra „Bloomberg“.
Robertas Habeckas
Robertas Habeckas / Imago / Scanpix nuotr.

„Mums reikia „Nord Stream 1“ pajėgumų, kad galėtume užpildyti savo saugyklas. Tai svarbu ne tik Vokietijos, bet ir Europos rinkai, svarbu Europos energetiniam saugumui“, – pareiškė jis.

„Būsiu vienas pirmųjų, pritariančių tolesnėms griežtoms Europos Sąjungos sankcijoms [Rusijai], tačiau jos turėtų kenkti Rusijai ir [Vladimirui] Putinui, o ne mūsų ekonomikai“, – pridūrė Vokietijos ministras.

„Jei Kanadai tai yra teisinis klausimas, noriu paaiškinti, kad ji [turbina] gali būti pristatyta ne į Rusiją, o į Vokietiją“, – sakė R.Habeckas.

Praėjusio mėnesio viduryje Rusijos dujų eksporto monopolininkas „Gazprom“ drastiškai sumažino tiekimą per Baltijos jūrą iki Vokietijos nutiestu vamzdynu „Nord Stream“, tai paaiškindamas užsitęsusiu turbinų remontu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento