Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 01 /13:55

Vyriausybė pritarė „Harmony Link“ vystymo planui

Baltijos šalims sinchronizuojant elektros tinklus su žemynine Europa, Vyriausybė trečiadienį patvirtino dar dviejų iš 14-kos su tuo susijusių strateginių projektų – 350 km ilgio jūrinės elektros jungties „Harmony Link“ ir 330 kV Darbėnų skirstyklos – inžinerinės infrastruktūros vystymo planą.
„Harmony Link“
„Harmony Link“ / „Litgrid“ nuotr.

„Tai – svarbus žingsnis siekiant sujungti Lietuvos elektros energetikos sistemą su kontinentinės Europos elektros tinklais darbui sinchroniniu režimu“, – rašoma Energetikos ministerijos pranešime.

Už projektą atsakinga „Litgrid“ rugpjūčio viduryje paskelbė „Harmony Link“ kabelio tiesimo konkursą. Kabelis yra svarbiausia „Harmony Link“ projekto dalis.

Konkurso laimėtojas turės nutiesti 700 megavatų (MW) galios nuolatinės srovės aukštos įtampos kabelį, kuris sujungs Žarnoviecų pastotę Lenkijos Pomeranijos regione su Darbėnų pastote Kretingos rajone Lietuvoje.

Viso „Harmony Link“ projekto vertė siekia apie 680 mln. eurų, iš kurių 493 mln. eurų – Europos infrastruktūros tinklų priemonės (EITP) parama.

„Harmony Link“ bus jau antroji Lietuvą ir Lenkiją jungianti elektros jungtis. Kartu su sausumos jungtimi „LitPol Link“ ji leis sinchronizuoti Baltijos šalių elektros sistemas su Europa.

Nauja Darbėnų skirstykla Kretingos rajone vakarų Lietuvoje yra vienas svarbiausių sinchronizavimo projektų – jis integruos į bendrą sistemą „Harmony Link“. „Litgrid“ birželį pranešė, kad ieško skirstyklos rangovo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas