Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 12 /13:41

Ž.Vaičiūnas: Lietuva jau pasiekė 2020 metų žaliosios energetikos tikslus

Lietuva jau yra pasiekusi 2020 metų tikslą – iš atsinaujinančių išteklių gaminama apie 30 proc. šalyje suvartojamos elektros, sako energetikos ministras. Pasak Žygimanto Vaičiūno, 2050 metais iš jų bus gaminama 100 proc. suvartojamos energijos.
Žygimantas Vaičiūnas
Žygimantas Vaičiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiuo metu jau turime pasiekę atsinaujinančioje energetikoje 2020 metų tikslus ir iki 2020 metų turėtume pasiekti apie 30 proc. dalį atsinaujinančios energetikos bendrajame energetikos išteklių balanse, o 2030-metams – apie pusę, o 2050 metais – 100 proc.“, – tarptautinėje konferencijoje Seime penktadienį pareiškė Ž.Vaičiūnas.

Ministras tikisi, kad kad naujų elektrinių, energiją gaminsiančių iš atsinaujinančių išteklių, pagausės, kai Seimas leis nedidelės galios – iki 30 kilovatų (kW) – jėgaines statyti be leidimų. Nuo pernai be leidimų galima įrengti iki 5 kW galios jėgaines.

„Tai reiškia, kad visiems vartotojams sumažės biurokratinė našta, leidimų nereikės, yra tik sutarčių sudarymas su ESO“, – kalbėjo ministras.

Ž.Vaičiūnas prognozuoja, kad saulės elektrinę įsirengti bus galima per 20 dienų.

Anot jo, dabar Lietuvoje yra apie 1,5 tūkst. energiją iš atsinaujinančių išteklių gaminančių vartotojų.

„Nuo lapkričio, iki dabar – tai yra tuo tamsiuoju metu kiekvieną mėnesį atsiranda po 100 naujų gaminančių vartotojų“, – pranešė ministras

Lietuva yra numačiusi pasiekti, kad iki 2020 metų suvartojamos elektros, pagamintos iš atsinaujinančių išteklių, dalį padidinti ne mažiau kaip iki 20 proc., centralizuotos šilumos – iki 60 proc., namų ūkiuose – iki 80 proc., o transporto sektoriuje – iki 10 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento