Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsių verslininkų pokalbių įrašas: tariamasi dėl atlyginimo vienam Kelių direkcijos vadovų

Skandalingai atleistas vienas iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovų Daivis Zabulionis siekia per teismą grįžti į darbą. Už galimai neskaidrius ryšius su „MG Baltic“ ir „Kauno tiltais“ atleistas D.Zabulionis trečiadienį Vyriausiajame administraciniame teisme išgirs, ar jam lemta grįžti į direkciją.
Interviu nuotrauka
Balso įrašo iliustracija

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dar šių metų pradžioje Susisiekimo ministerijai pateikė duomenis, kurie rodo, kad už viešuosius pirkimus atsakingas D.Zabulionis galėjo proteguoti kelių tiesimo ir statybos įmones kai kuriuose LAKD projektuose.

STT įtaria, kad D.Zabulionis, dirbdamas LAKD, galėjo nuolat gauti neteisėtą atlygį iš „MG Baltic“ viceprezidento R.Kurlianskio. D.Zabulionis tai neigia. Jis teigia su R.Kurlianskiu susitikinėdavęs dėl to, jog pažįsta jį nuo jaunystės ir bendrauja šeimomis.

STT iš surinktų duomenų įtaria, kad R.Kurlianskis ir N.Eidukevičius D.Zabulioniui planavo ir galėjo mokėti atlygį už palankų veikimą – nuo 5 iki 29 tūkstančių eurų.

BNS jau rašė, kad Kelių direkcijos direktoriaus pavaduotoju dirbęs D.Zabulionis nuo jo paskyrimo į šias pareigas pernai kovą nuolat susitikinėjo su senu draugu R.Kurlianskiu, buvusiu „Kauno tiltų“ valdybos pirmininku, o dabar stebėtojų tarybos nariu N.Eidukevičiumi bei „Kauno tiltų“ generaliniu direktoriumi Aldu Rusevičiumi, su kuriais derino, kaip „MG Baltic“ grupės statybos įmonės „Mitnija“ ir „Kauno tiltai“ galėtų gauti Kelių direkcijos užsakymų.

Teisėsauga įtaria, kad D.Zabulionis į aukštas pareigas Kelių direkcijoje buvo paskirtas R.Kurlianskio ir N.Eidukevičiaus dėka. „Įgrūdom žmogų“, – sako N.Eidukevičius.

STT iš surinktų duomenų įtaria, kad R.Kurlianskis ir N.Eidukevičius D.Zabulioniui planavo ir galėjo mokėti atlygį už palankų veikimą – nuo 5 iki 29 tūkstančių eurų, priklausomai nuo projekto svarbos.

Šių metų balandžio 4 dieną D.Zabulionis kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą su skundu dėl atleidimo.

15min pateikia užfiksuoto pokalbio tarp R.Kurlianskio ir N.Eidukevičiaus įrašą, kai abu verslininkai tarėsi, kiek mokėti tuometiniam Direkcijos vadovo pavaduotojui D.Zabulioniui.

Pokalbyje tariamasi dėl pastovaus atlyginimo D.Zabulioniui.

„Jeigu jis gauna, tai b* žinai, aš tai sakyčiau, aš tai duočiau viso penkis. Du valdžia davė, aš duočiau dar tris. Nu nežinau, ta prasme. Gal plius penki. Jis nėra ištvirkintas ta prasme. Aš jo tikrai niekada netvirkindavau. Ten būdavo keisas didelis – atsiskaitydavau iš karto. Jeigu būdavo eilė mažų, tai sukraudavom kokių Kalėdų proga, žinai, kad susirinktų koks šimtas lietuviškų. Nedariau to nuolatinio“, – susitikime kalba „MG Baltic“ viceprezidentas R.Kurlianskis.

„Šiaip užduotys suformuotos, ten viskas, filosofija aiški, gera ir teisinga, viskas su smegenimis ten gerai, žinai“, – sako N.Eidukevičius.

15min pateikia visą abiejų verslininkų pokalbį, kurį praėjusių metų vasario 4 dieną prekybos centro „Panorama“ restorane „Gan Bei City“ užfiksavo specialiosios tarnybos.

VIDEO: Išgirskite: slaptai įrašytas R.Kurlianskio ir N.Eidukevičiaus pokalbis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito