Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

7 priežastys, dėl kurių gyvenimas visame pasaulyje tampa vis brangesnis

Ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje pragyvenimo išlaidos sparčiai kyla. Ir tai susiję ne tik su šildymo, bet ir maisto kainomis – pasaulinė infliacija yra aukščiausiame lygyje nuo 2008-ųjų. Pateikiame 7 priežastis, kodėl taip yra.
Elektros kaina
Elektros kaina / 123RF.com nuotr.

Kiekvieną mėnesį lietuviai išgirsta vis didesnį infliacijos skaičių, o „Eurostato“ duomenimis suderinta metinė infliacija Lietuvoje gruodį buvo viena didžiausių Europos Sąjungos (ES) šalyse.

Lietuvoje infliacija gruodį siekė 10,7 proc., didesnė ji buvo tik Estijoje ir siekė 12 procentų. Tuo metu Latvijoje infliacija siekė 7,9 procento.

Visoje ES kainos per metus padidėjo vidutiniškai 5,3 proc., o vien euro zonoje – 5 procentais. Metų infliacija Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) narėse lapkritį pakilo iki 5,8 proc. nuo 5,2 proc. ankstesnį mėnesį.

Tiesa, likusiame pasaulyje infliacijos rodikliai ne ką mažiau džiugina. Pavyzdžiui, Nacionalinės statistikos tarnybos (ONS) duomenimis, 12-os mėnesių infliacija Jungtinėje Karalystėje, gruodį išaugusi iki 5,4 proc. nuo 5,1 proc. lapkritį, pasiekė aukščiausią lygį nuo 1992-ųjų kovo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas