Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Armonaitė: darbų tęstinumu M.Navickienės ministerijose turėtų rūpintis konservatoriai

Monikai Navickienei nusprendus trauktis iš socialinės apsaugos ir darbo ministrės pareigų, darbų tęstinumu tiek šioje, tiek švietimo ministerijose turėtų rūpintis konservatoriai, sako valdančiajai koalicijai priklausančios Laisvės partijos lyderė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Tai nebuvo ta ministerija (Socialinės apsaugos ir darbo – BNS), kaip beje ir švietimo, kurią per derybas gavo Laisvės partijA.Atsakomybę valdyti tas sritis prisiėmė konservatoriai, tai pirmiausia jų prerogatyva ir yra dabar užtikrinti tą darbų kokybę tose ministerijose“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Armonaitė, paklausta „laisviečiai“ imtųsi bent pavaduoti atsistatydinusią ministrę.

M.Navickienė šiuo metu laikinai eina ir švietimo ministrės pareigas.

A.Armonaitė teigė nesitikėjusi tokios baigties situacijoje, kuomet šią savaitę ėmė ryškėti vis daugiau aplinkybių apie M.Navickienės šeimos verslo ryšius su finansinių technologijų įmones valdančia Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

Vis dėlto ekonomikos ir inovacijų ministrė teigė su šia situacija nesusipažinusi ir plačiau jos nekomentavo.

„Ministrė geriausiai pati žino ir situaciją, ir gali įvertinti, kokie gali būti sprendimai. Ji tą vakar padarė (...) ir tikiu, kad čia yra geriausias sprendimas“, – teigė A.Armonaitė.

M.Navickienė sprendimą trauktis iš pareigų priėmė trečiadienį vakare.

Portalas „15min“ sekmadienį skelbė, kad su „Foxpay“ susijusios „iSun“ grupės veikloje figūruoja už sukčiavimą kalėjęs V. Germanas (buvęs Vilius Židelis), kuris yra finansinių technologijų paslaugų grupės „iSun“ steigėjos, valdybos pirmininkės bei vienintelės „Foxpay“ naudos gavėjos I. Trinkūnaitės sugyventinis.

Įmonei „Foxpay“ 2023 metų pabaigoje – šių metų metų pradžioje vadovavo bei jos valdyboje dirbo M.Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas, tačiau į viešumą iškilus informacijai apie įmonės atžvilgiu atliekamus tyrimus, praėjusią savaitę jis nutarė iš bendrovės pasitraukti.

Vyriausybės spaudos tarnyba trečiadienį BNS patvirtino, kad I. Trinkūnaitė bandė įsigyti M.Navicko įmonę „Litlab“, tačiau atsisakė šių ketinimų svarstant šį sandorį vyriausybinėje strateginių įmonių sandorius tikrinančioje komisijoje.

Tarnyba nurodė, jog nepaisant to, kad „iSun“ steigėja ir valdybos pirmininkė I. Trinkūnaitė atsisakė ketinimų įsigyti „Litlab“, patikrinimas tęstas pačios komisijos iniciatyva. Patikrinimo metu nustatyta I. Trinkūnaitės kaip galimos strateginės investuotojos neatitiktis nacionalinio saugumo interesams.

I. Trinkūnaitė yra M.Navickienės sutuoktinio brolio žmonos sesuo. Ministrė anksčiau tikino su „Foxpay“ savininke bendraujanti „itin retai“ bei nežinojusi apie rizikas, susijusias su pastarosios sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu V. Germanu.

Portalas „15min“ trečiadienį paskelbė, kad V. Germanas pernai kurį laiką dirbo M.Navicko valdomoje įmonėje „Litlab“. Tas pats portalas netrukus pranešė, kad M.Navickienė patvirtino pernai per savo atostogas į Dubajų privačiu lėktuvu skridusi kartu su I. Trinkūnaite ir V. Germanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas