Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Armonaitė domėsis valstybės valdomų įmonių veikla

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį su Valdymo koordinavimo centro (VKC) vadovu Vidu Danieliumi aptars, kaip pagerinti valstybės valdomų įmonių (VVĮ) veiklos efektyvumą.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak ministrės, kol kas nematyti, kad šios įmonės turėtų ambicijų uždirbti svarią grąžą valstybei, pranešė ministerija.

„Todėl būtina ne tik peržiūrėti jų valdyseną, bet ir joms keliamus tikslus. Jie turėtų apimti ne tik kapitalo kainos kriterijus, bet ir dividendus bei kapitalo struktūrą – ribą, kiek įmonė gali skolintis“, – sakė A.Armonaitė.

Ji mano, jog taip būtų galima pagerinti šių įmonių finansinius rodiklius, kad jos duotų didesnę naudą valstybei ir gyventojams.

Ministrės teigimu, taip pat siekiama šių įmonių valdybos narių atranką padaryti dar skaidresnę ir visiškai depolitizuotą, labiau centralizuoti jų valdymą: ne tik pamažu mažinti jų skaičių, bet ir jų priežiūrą koncentruoti dviejose ar trijose ministerijose, o ne vienuolikoje, kaip yra dabar.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 50 VVĮ, 42 iš jų 2019 metais veikė pelningai ir uždirbo 234,7 mln. eurų grynojo pelno, tačiau kapitalo grąža tesudarė 4,2 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas