Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Armonaitė Helsinkyje susitinka su potencialiais investuotojais

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė penktadienį lankosi Helsinkyje, kur susitinka su potencialiais investuotojais, o startuolių konferencijoje „Slush“ pristatys Lietuvos startuolių ekosistemą.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Ministrė taip pat susitiks su Suomijos transporto ir komunikacijų ministru Timo Harakka, Suomijos ir Lietuvos verslo asociacijos valdybos nariais, saulės energijos technologijų įmonės „Valoe“ vadovu, didžiausio Japonijos technologijų fondo Europoje „NordicNinja“ atstovais. Taip pat suplanuotas susitikimas su JAV jauno verslo akceleratoriumi „Techstars“.

„Užsibrėžiau sau asmeniškai ir komandai dar vieną tikslą. „Sumedžioti“ rimtą pasaulinį rizikos kapitalo vardą, kuris ateitų su akseleravimo programa ir ją vykdytų Lietuvoje ir iš Lietuvos. Ir Lietuva matytųsi technologijų verslumo pasaulyje ryškiau ir ryškiau“, – savo feisbuko paskyroje teigė ministrė.

Pasak ministrės, per pastaruosius penkerius metus startuolių skaičius Lietuvoje išaugo beveik dukart – šiose įmonėse dirba daugiau nei 16 tūkst. žmonių ir šis skaičius nuolat auga.

„Mūsų tikslas – iki 2030 metų patrigubinti startuolių prekių ir paslaugų pardavimą ir eksportą bei startuolių pritrauktas investicijas“, – pranešime sakė A.Armonaitė.

Ji taip pat aplankys Lietuvos stendą „Slush“ konferencijoje, kur šalies atstovai siekia padidinti startuolių ekosistemos žinomumą, paskatinti tarptautinius investuotojus rinktis Lietuvos startuolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant