Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

A.Armonaitė žada geresnes sąlygas auginti gynybos pramonę

Ekonomikos ir inovacijų ministerija kitais metais stengsis sudaryti geresnes sąlygas auginti gynybos pramonę ir lengvinti jos veiklą, sako ministrė Aušrinė Armonaitė.
Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot jos, ministerija jau parengė ir šiuo metu derina su institucijomis Gynybos ir saugumo pramonės įstatymą, kuris suteiks daugiau galimybių įmonėms augti.

„Tikiuosi, kad jis panaikins perteklinius ribojimus, koks ir yra toks jo tikslas“, – trečiadienį žurnalistams sakė A.Armonaitė.

Pasak jos, šiais metais buvo itin daug paramos priemonių, į kurias galėjo pretenduoti ir gynybos pramonės įmonės, o kitąmet jos galės įsikurti ir laisvosiose ekonominėse zonose (LEZ).

„Lietuva per ilgai savo gynybos pajėgumus grindė tik įsigijimais iš užsienio. Tai yra gerai, to reikia, tačiau kur kas daugiau dėmesio iki šiol reikėjo skirti savo gynybos įmonėms, savo gynybos pramonės inovacijoms. Ir ne tik sudarant jiems galimybes prieiti prie kapitalo, finansų ar taip toliau, bet pirmiausia (...) nuimant ribojimus, kurių yra tiesiog apstu“, – kalbėjo ministrė.

Anot A.Armonaitės, ministerija kitais metais taip pat daug dėmesio skirs biurokratijos verslui mažinimui.

„Antra kryptis – manome, kad vis dar daug dėmesio reikia skirti biurokratijos mažinimui, kad konsultuotų verslą daugiau institucijų reguliuojančių, o ne baustų, kad verslo priežiūra būtų draugiška“, – sakė ministrė.

„Ir, aišku, naujos technologijos. Dirbtinis intelektas jau atėjo į pasaulį, kaip upė atplaukė, tai Lietuva negali likti čia nuošaly ir, priešingai, Lietuva turi būti proaktyvi“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius