Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Lukašenka uždraudė Baltarusijoje kelti kainas

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį liepė nedelsiant uždrausti didinti kainas šalyje, kad būtų galima pažaboti infliaciją.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“/AP nuotr.

Geležiniu kumščiu Baltarusiją nuo 1994 metų valdantis A.Lukašenka yra pagarsėjęs savo ekscentriškomis idėjomis ir radikaliais pasiūlymais. Pavyzdžiui, jis aiškino, kad nuo COVID-19 galima apsisaugoti kasdien išgeriant po taurelę degtinės ir kaitinantis pirtyje.

„Nuo spalio 6 dienos uždraudžiamas bet koks kainų kilimas. Uždraudžiamas! Nuo šiandien. Ne nuo rytojaus, o nuo šiandien. Kad per parą nepakeltų kainų“, – pareiškė jis per susitikimą su vyriausybės atstovais, atsakingais už ekonomikos reikalus.

Anot A.Lukašenkos, vartotojų kainos Baltarusijoje „kelia pasipiktinimą“ ir per metus pakilo 18 procentų.

„Brangsta mėsa, pieno produktai, vištiena... Minske pastarosiomis dienomis trūko kiaušinių“, – pareiškė Baltarusijos autoritarinis lyderis.

„Užduotis yra iki kitų metų grįžti prie 7–8 proc. infliacijos lygio“, – pridūrė jis.

Su Ukraina besiribojančios Baltarusijos valdžia yra tvirta Rusijos sąjungininkė ir Minsko režimas leido Rusijos kariuomenei vasarį pasinaudoti Baltarusijos teritorija kaip placdarmu įsiveržimui į Ukrainą iš šiaurės.

Vakarų šalys Baltarusijai yra paskelbę virtinę sankcijų – ir dėl Minsko režimo paramos Maskvos invazijai į Ukrainą, ir dėl 2020 metais naudoto smurto prieš žmones, dalyvavusius protestuose prieš rinkimų klastojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas