Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„airBaltic“ ruošiasi į akcijų biržą: pasamdė IPO finansinius patarėjus

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ praneša, kad paskyrė bendroves „STJ Advisors“ ir „Superia“ savo bendrais nepriklausomais finansiniais patarėjais planuojamam pirminiam viešam bendrovės akcijų platinimui (IPO), rašoma įmonės pranešime spaudai.
Lėktuvas
Lėktuvas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Finansų patarėjų vaidmuo – nepriklausomai peržiūrėti, konsultuoti ir prižiūrėti visą IPO procesą bei jo valdymą, taip pat vadovauti ir padėti visoms suinteresuotosioms šalims tam, kad būtų pasiektas geriausias įmanomas rezultatas.

„Įvertinę galimą IPO kelią ir atsižvelgdami tiek į bendradarbiavimo pasiūlymą, tiek į patirtį regione, džiaugiamės pasirinkę „STJ Advisors“ ir „Superia“ nepriklausomais IPO patarėjais. Galimas įtraukimas į vertybinių popierių biržos sąrašus yra reikšmingas žingsnis siekiant naujo „airBaltic“ plėtros lygio. Esame pasiryžę siekti dar didesnio meistriškumo ir dar labiau sustiprinti „airBaltic“ kaip pirmaujančią Baltijos šalių oro linijų bendrovę ir prekės ženklą“, – sako „airBaltic“ prezidentas ir generalinis direktorius Martinas Gaussas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ „airBaltic“ generalins direktorius Martin Gauss
Luko Balandžio / 15min nuotr./ „airBaltic“ generalins direktorius Martin Gauss

Kaip rašo flightglobal.com, kredito reitingų agentūra "Fitch" rugsėjo 20 d. vertinime nurodė, kad tikisi, jog oro transporto bendrovė pradės IPO iki 2026 m.

„STJ Advisors“ yra pirmaujanti nepriklausoma nuosavo kapitalo rinkų konsultavimo įmonė, kurios specialistai dirba visose pagrindinėse pasaulio rinkose. Kompanija yra konsultavusi daugiau nei 400 sandorių visame pasaulyje, kurių metu pritraukta virš 500 mlrd. eurų.

„STJ Advisors“ teikia nepriklausomas ir specializuotas konsultacijas akcininkams bei vadovų komandoms tam, kad sustiprintų pozicionavimą, optimizuotų vertinimą ir pasiektų sėkmingų ECM sandorių rezultatų visoms suinteresuotosioms šalims.

Bendrovė „Superia“ yra pirmaujanti Baltijos šalyse specializuotų finansinių konsultacijų įmonė, turinti biurus Vilniuje, Rygoje ir Taline.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas