Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Airbus“ grynasis pelnas išaugo beveik 7 kartus

Europos aerokosminė korporacija „Airbus“ antradienį pranešė, kad jos grynasis pelnas trečiąjį ketvirtį išaugo beveik septynis kartus. Tačiau veiklos pelnas sumažėjo.
„Airbus A380“ lėktuvo modelis parodoje Tokijuje
„Airbus A380“ lėktuvo modelis parodoje Tokijuje

„Airbus“ taip pat pranešė apie vykstančias derybas su Jungtinių Valstijų priežiūros tarnybomis dėl potencialių pažeidimų ir perspėjo, kad gali neįvykdyti savo planų dėl vieno iš savo populiariausių lėktuvų modelių – „A320neo“ – pristatymo.

Bendrovė pranešė, kad liepos-rugsėjo mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jos grynasis pelnas padidėjo nuo 50 mln. iki 348 mln. eurų. Prieš metus kompanijos pelnas smarkiai smuko dėl su valiutų kursų skirtumais susijusių nuostolių it išaugusių mokesčių.

Apyvarta trečiąjį ketvirtį ūgtelėjo 2 proc. nuo 13,95 iki 14,24 mlrd. eurų.

Tuo tarpu veiklos pelnas sumažėjo nuo 729 iki 697 mln. eurų.

Iš pradžių „Airbus“ planavo klientams pristatyti 200 „A320neo“ lėktuvų, tačiau planas nebuvo įvykdytas, nes vėluojama pristatyti bendrovės „Pratt & Whittney“, priklausančios UTC grupei, gamybos variklius, nors anksčiau spalį UTC žadėjo įvykdyti visus įsipareigojimus dėl variklių pristatymo iki šių metų pabaigos.

Visgi „Airbus“ patvirtino šių metų prognozę, jog numato klientams pristatyti daugiau nei 700 lėktuvų. Tačiau kompanija pridėjo pastabą: „Su sąlyga, kad variklių gamintojai įvykdys įsipareigojimus“.

„Airbus“ susidūrė su serija teisminių procesų ir problemų su priežiūros institucijomis Europos šalyse, įskaitant Prancūziją, Vokietiją, Didžiąją Britaniją ir Austriją. O neseniai apie pažeidimus pranešta ir JAV: kompanija pati informavo apie tai valdžią.

Pažeidimai yra susiję su agentų naudojimu parduodant Jungtinėms Valstijoms karines technologijas.

„Airbus“ taip pat perspėjo apie galimą neigiamą poveikį, kurį potencialiai gali turėti baudos Europoje.

Per devynis šių metų mėnesius „Airbus“ gavo užsakymų už 50,8 mlrd. eurų, palyginti su 73,2 mlrd. eurų prieš metus tuo pačiu laikotarpiu. Dar neįvykdytų užsakymų portfelis rugsėjo pabaigoje buvo vertinamas 945 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas