Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Akropolis Group“ sėkmė: pelnas pernai augo 42 proc. iki 87 mln. eurų, pajamos – 3 proc.

Prekybos ir pramogų centrų valdymo bendrovė „Akropolis Group“ pernai uždirbo 86,5 mln. eurų grynojo konsoliduoto pelno – 42 proc. daugiau nei 2022 metais, kai jis siekė 61 mln. eurų.  
Vilniaus „Akropolyje“ vyksta „Jamam“ akcija
Vilniaus „Akropolyje“ vyksta „Jamam“ akcija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Grupės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) siekė 83 mln. eurų ir buvo 15 proc. didesnis (71,9 mln. eurų). Jos pajamos augo 3 proc. iki 117,8 mln. eurų (113,9 mln. eurų), nurodoma Registrų centrui pateiktoje  ataskaitoje.

„Akropolis Group“ direktorius ir valdybos pirmininkas Nerijus Maknevičius sako, kad prekybos centrams praėję metai buvo sėkmingi, nepaisant besitęsusių ekonominių ir geopolitinių iššūkių.

„Pernai metai buvo pirmieji (...), kuomet prekybos centrų veiklos nebevaržė su koronaviruso pandemija susiję ribojimai. Tai prisidėjo prie prekybos centrų lankytojų srautų ir nuomininkų pajamų augimo“, – metiniame pranešime sakė N. Maknevičius.

Pasak jo, nuomininkų apyvarta per metus augo 8 proc. iki beveik 1,2 mlrd. eurų (1,11 mlrd. eurų).

Šiemet „Akropolis Group“ sieks pritraukti naujų prekės ženklų, tikisi finansinių rezultatų augimo.

Be to, grupė šiemet planuoja baigti per 10 tūkst. kv. metrų ploto Klaipėdos „Akropolio“ bendrų erdvių atnaujinimą ir šalia Vilniaus „Akropolio“ statomą apie 1 mln. eurų vertės pastatą, kuriame įsikurs sporto prekių parduotuvė „Sportland“.

Grupės planuose taip pat yra nauji investicijų projektai – „Akropolis Vingis“ bei jau veikiančių centrų plėtra ir atnaujinimas.

„Akropolis Group“ valdo penkis „Akropolius“ – tris Lietuvoje ir du Latvijoje. Grupė tiesiogiai kontroliuoja Latvijos bendroves „Delta Property“ ir „Akropole Riga“, Nyderlandų įmonę „Akropolis Real Estate“.

100 proc. „Akropolio Group“ akcijų priklauso vienai didžiausių Lietuvoje verslo grupių „Vilniaus prekyba“, kurios pagrindinis galutinis naudos gavėjas yra Nerijus Numa (96,73 proc. akcijų).

Pernai grupėje vidutiniškai dirbo 121 darbuotojas (2022 metais – 127).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?