Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktyvumas Kinijos pramonėje smuko į žemiausią per 2 metus lygį

Aktyvumas Kinijos pramonės sektoriuje balandį smuko į žemiausią lygį nuo 2020 metų vasario, parodė savaitgalį paskelbti oficialūs duomenys, tapę dar vienu įrodymu, kad, Pekinui toliau laikantis nulinės tolerancijos COVID-19 politikos, šalies ekonomika patiria sunkumų.
Asociatyvi nuotrauka: pramonė
Asociatyvi nuotrauka: pramonė / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kinija Pramonė

Oficialus pramonės pirkimo vadybininkų indeksas (PMI), kuriuo vertinamas aktyvumas šiame sektoriuje, balandį pasiekė 47,4 punkto ir nesiekė augimą nuo smukimo skiriančios 50 punktų ribos.

Tuo tarpu valdžia pareiškė, kad „gamybos ir paklausos smukimas“ paspartėjo.

Kinija – vienintelė iš didžiųjų ekonomikų, kuri vis dar laikosi nulinės tolerancijos COVID-19 strategijos, nors itin užkrečiama viruso omikron atmaina prasprūsta pro kontrolės priemonių tinklą ir priverčia taikyti skausmingus suvaržymus ir žemyninėje šalies dalyje, ir Honkonge.

Pastaraisiais mėnesiais karantinas – visame mieste arba jo dalyse – buvo skelbtas dešimtyse šalies miestų, įskaitant Šendženą ir Šanchajų.

Toks nelankstus požiūris skaudžiai atsiliepė ekonomikai, nes, be kita ko, atsirado naujų sutrikimų tiekimo grandinėse, o judriausiame pasaulyje konteinerių uoste susikaupė daugybė krovinių.

Nacionalinio statistikos biuro vyresnysis statistikas Zhao Qinghe pripažino, jog kai kurioms bendrovėms teko mažinti arba stabdyti gamybą. Be to, daugelis įmonių pranešė susiduriančios su daugiau prekių transportavimo sunkumų.

„Įmonių gamybai ir veiklai ... buvo padarytas didelis neigiamas poveikis“, – pažymėjo statistikos ekspertas.

Biuro paskelbti duomenys taip pat parodė, kad oficialus paslaugų sektoriaus PMI taip pat nusileido į žemiausią nuo 2020 metų pradžios lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai