Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algų nenurodantiems darbdaviams VDI siuntinės laiškus, o tada tikrins

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) feisbuke paskelbė, kad imsis prižiūrėti, ar darbdaviai nurodo atlyginimus darbo skelbimuose, kaip tai įpareigoja nauja Darbo kodekso nuostata.
Inspektorius tikrina dokumentus
Inspektorius tikrina dokumentus / 123RF.com nuotr.

Darbdaviams, darbo skelbimuose nenurodantiems darbo užmokesčio, VDI siųs elektroninius laiškus, informuodama apie naują prievolę – skelbimuose įrašyti atlyginimo dydį. Jei po tokio laiško situacija nesikeis, VDI pradės patikrinimą ir taikys poveikio priemones.

„Sulaukiant vis daugiau pranešimų, kad nepaisoma liepos pabaigoje įsigaliojusios Darbo kodekso nuostatos, reikalaujančios darbo skelbimuose nurodyti siūlomą darbo užmokestį, VDI ėmėsi stebėti viešąją skaitmeninę erdvę, kurioje publikuojami darbo skelbimai“, – rašoma feisbuko įraše.

Anksčiau VDI pozicija buvo švelnesnė. 15min jau rašė, jog įsigaliojus naujai Darbo kodekso nuostatai, pirmąją savaitę tik kas trečias darbo skelbimas buvo su nurodytu atlyginimu, o VDI tuomet neturinti išteklių ir tikslo už tai bausti.

„Kas būtų nustačius pažeidimą, tai galimi du variantai: arba surašomas reikalavimas pažeidimą ištaisyti, arba gali būti skiriama bauda pagal Administracinių nusižengimų kodeksą. Norime atkreipti dėmesį, kad VDI tikslas tikrai nėra bausti ir nubausti kuo daugiau. Be to, įsigaliojus naujai nuostatai, manome, kad reikalingas ir pereinamasis laikotarpis“, – anksčiau 15min teigė VDI atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento