Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Alkoholio akcijų pabaiga: parduotuvės pigiais gėrimais pirkėjų vilioti nebegalės

Antradienį Seimas pritarė alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms, pagal kurias nuo lapkričio 1 d. prekybos vietoms bus uždrausta organizuoti žaidimus, akcijas, konkursus ar loterijas, kurios skatintų įsigyti ir vartoti alkoholinius gėrimus.
Alaus butelis
Alaus butelis / „Shutterstock“ nuotr.

Be to, parlamentarai pritarė siūlymui drausti skelbti apie alkoholinių gėrimų kainų sumažinimą. Tiesa, skelbimu nebus laikomas tokios informacijos pateikimas kainų etiketėse alkoholinių gėrimų prekybos vietose.

Už Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimus balsavo 72 Seimo nariai, 17 susilaikė, balsavusiųjų prieš nebuvo.

Kaip savo paskyroje „Facebook“ rašo Seimo narys, darbietis Viktoras Fiodorovas, įstatymo pataisų teikėjai motyvavo, kad būtent akcijų metu nuperkami itin dideli kiekiai alkoholio.

Pataisomis taip pat bus draudžiama sudaryti galimybę pirkėjui iš karto ar per tam tikrą terminą arba įvykdžius tam tikras sąlygas po pirkimo laimėti prizą, gauti dovanų ar priedą prie alkoholinių gėrimų.

Be to, naujos nuostatos draus ne tik visuomenės informavimo priemonėse išspausdintų, bet ir kitokiais būdais išplatintų kuponų savininkams taikyti fiksuotas nuolaidas alkoholiniams gėrimams arba laikyti šiuos kuponus kitokiomis dalinio arba pilno mokėjimo priemonėmis.

Už Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimus balsavo 72 Seimo nariai.

Šiuo metu galiojantis įstatymas, be minėtų apribojimų, nustato draudimą alkoholinius gėrimus duoti kaip premiją, kaip prekės priedą arba dovanoti, organizuoti alkoholinių gėrimų pavyzdžių platinimą nemokamai, išskyrus degustacijas parodose ir mugėse.

Taip pat draudžiama skatinimo veiklai pasitelkti asmenis iki 18 metų.

Remiantis Seimo priimtomis pataisomis šie draudimai nuo lapkričio mėnesio bus taikomi ne tik teisę prekiauti alkoholiniais gėrimais turinčioms, bet visoms įmonėms, Europos juridiniams asmenims ir jų filialams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas