Būsimame maitinimo ir laisvalaikio komplekse vietos ketinama skirti ir bravorui. Jeigu vietoje verdamas alus taps realybe ir išties kokybišku, išskirtiniu produktu, Alytus įgis galimybes tapti gurmanų traukos centru.
Atnaujinti pradėtas pastatas Vilniaus gatvėje lankytojus turėtų vilioti ne tik vietinio alaus ir giros putele, o dzūkiškais ir kitais valgiais bei originalia aplinka. Planuojama, kad bravoras bus galės būti matomas ne tik vietoje, tačiau einant ar važiuojant pro šalį.
Po Alytaus alaus daryklos uždarymo, alus pramoniniu būdu mūsų mieste nebuvo verdamas daugiau nei dešimtmetį.
Istoriškai Alytus buvo „per plauką“ nuo alaus „sostinės“. Plano komitetui gamybą vystant sovietinės Lietuvos regionuose Dzūkijos sostinės pajėgumai buvo vertinami anksčiau nei Aukštaitijos, tačiau galop alaus gamybai buvo pasirinkta Utena.