Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ surinko pirmą „iPhone“ partiją Indijoje ir ketina pradėti prekybą vietos rinkoje

JAV technologijų milžinė „Apple“ užbaigė pirmosios Indijoje surinktų „iPhone“ telefonų partijos bandymus. Bendrovei tai yra labai svarbus žingsnis užkariaujant Indijos rinką.
„iPhone“
„iPhone“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Telefonai buvo surinkti Taivano bendrovės „Wistron Corp“ įmonėje pietinėje Indijos Karnatakos valstijoje, laikraščiui „The Wall Street Journal“ pranešė vietos valdininkas.

Anksčiau „Apple“ paskelbė, kad pradėjo rinkti „iPhone SE“ telefonus Bengalūre, Karnatakos valstijos sostinėje, ir kad jau šį mėnesį pradės šių telefonų tiekimą Indijos rinkai. Pirmieji telefonai vietos parduotuves gali pasiekti jau šią savaitę, sakė minėtas valdininkas.

Kol kas neaišku, kiek „iPhone“ telefonai kainuos Indijoje. Kai kurie pardavėjai skaičiuoja, kad „iPhone SE“ gali kainuoti apie 320 JAV dolerių, kas būtų pigiau už kainą JAV, kur toks telefonas kainuoja 399 JAV dolerius.

Tačiau bent jau iki šiol „Apple“ stengėsi savo telefonų kainas visame pasaulyje laikyti apylyges, kad išliktų stabili pelno marža.

Verta paminėti, kad nors SE yra pigiausia „iPhone“ modelis, daugumai Indijos gyventojų jis yra neįperkamas.

Remiantis IDC duomenimis, nuo 2012 metų „Apple“ rinkos dalis Indijoje neviršijo 3 proc. Tačiau „Counterpoint Research“ duomenys rodo, kad išmaniųjų telefonų pardavimai Indijoje praėjusiais metais šoktelėjo 18 proc., palyginti su pasauliniu 3 proc. vidurkiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas