Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 01

Arbitražas paskelbė sprendimą Vilniaus ir „Veolia“ ginče dėl beveik 0,6 mlrd. eurų

Stokholmo arbitražas ketvirtadienį paskelbė sprendimą Vilniaus savivaldybės ir jos valdomos bendrovės Vilniaus šilumos tinklai ginče su Prancūzijos energetikos koncernu „Veolia“ – miestas ir VŠT reikalavo daugiau nei pusės milijardo eurų kompensacijos už 15 metų „Veolia“ ir jos partnerės „Vilniaus energijos“ netinkamai valdytą Vilniaus šilumos ūkį.
„Litesko“ valdomas Alytaus šilumos ūkis
„Litesko“ valdomas Alytaus šilumos ūkis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tarptautinio Stokholmo arbitražo tribunolo sprendimas, pasak miesto savivaldybės, vienoje didžiausių Lietuvos istorijoje bus paskelbtas spaudos konferencijoje penktadienį. Bylinėjimasis truko septynerius metus.

Arbitrai dar pernai birželį išnagrinėjo Vilniaus valdžios ir Vilniaus šilumos tinklų 2017 metais pateiktą ieškinį „Veoliai“ dėl 560 mln. eurų kompensacijos už 2002–2017 metais valdytą miesto šilumos ūkį. Arbitražo sprendimo buvo laukiama mažiausiai po metų. BNS žiniomis, jo paskelbimo data buvo kelis kartus atidėta.

Teismo klausymai turėjo vykti dar 2019 ir 2020 metų rugpjūtį–rugsėjį, tačiau abu kartus buvo atidėti: pirmą kartą dėl pandemijos, antrą – „Veolia“ prašymu. Galiausiai liudytojų apklausos įvyko pernai balandžio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas