Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arvydo investavimo istorija: kaip sulaukti realios finansinės grąžos?

Vienas iš būdų stabiliai auginti savo kapitalą – investavimas, tačiau jis dažnam atrodo kaip tamsus ir neištyrinėtas miškas. Būdų kaip investuoti pinigus šiais laikais išties daug, tad kaip išsirinkti tinkamiausią? Nuosavą verslą turintis Arvydas investuoja jau daugiau nei 15 metų ir dalijasi savo istorija, kaip sulaukti realios finansinės grąžos, ko jį išmokė 2008 m. krizė ir ar verta pirkti būstą investicijai.
Investavimas
Investavimas / 123RF.com nuotr.

Investavimo į nekilnojamojo turto (NT) nuomos projektus platformos „InRento“ įkūrėjas ir vadovas Gustas Germanavičius sako, kad pasirinkus tinkamą būdą investavimo grąža gali būti juntama vos po kelių mėnesių.

„Darbe dažnai susiduriame su nuomone, kad investavimas yra kažkas tolimo ir neapčiuopiamo, o naudą galima pajusti tik po dešimtmečių. Bet mūsų atveju tai nėra tiesa. Būtent dėl greitai juntamos grąžos patyrę investuotojai kaip Arvydas vis dažniau renkasi NT nuomos projektus, kai investavusiems yra reguliariai mokamos palūkanos.

Mūsų bendruomenę šiandien sudaro daugiau nei 25 tūkst. investuotojų. Didelė dalis jų – užsieniečiai. Iš viso platformoje investuojantys asmenys jau uždirbo virš 2,3 mln. eurų, iš jų – 1 mln. eurų šįmet”, – dalinasi G.Germanavičius.

„Pirkti, pirkti ir dar kartą pirkti”

Daugiau nei 15 metų investuojantis Arvydas pasakoja, kad jis šiame procese derina kelis skirtingus metodus. Investavimas į NT nuomos projektus atneša sąlyginai greitą ir pastovią grąžą, o akcijos ir fondai grąžą generuoja ilguoju laikotarpiu.

„Investuoju jau beveik du dešimtmečius. Tai teko daryti ir per 2008 m. ekonominę krizę, kai situacija atrodė labai bloga ir investuotojai visame pasaulyje prarado begalę pinigų. Tačiau ši situacija suteikė ir labai vertingų pamokų, svarbiausia iš jų – kainoms krentant akcijas reikia pirkti, pirkti ir dar kartą pirkti”, – sako jis.

Arvydas nuoseklios investavimo strategijos neturi, tačiau per ilgus metus suprato, kokio tipo investuotojas jis yra. Tai padeda nukreipti dėmesį į reikšmingiausias investicijas ir nesiblaškyti pasirinkimų galybėje. Jo pagrindinės sritys yra NT projektai, nafta ir prekybos sektorius, be to, investuoja į sutelktinio finansavimo platformas.

„Supratau, kad geriausiai sekasi investuoti į tas sritis, kurios man pačiam yra įdomios. Rinkose būna visokių bangų, visokių madų, bet neįsigilinęs gali stipriai prašauti ir prarasti pinigų. Todėl renkuosi tai, kuo domiuosi ne vienerius metus, išmanau rinkos kontekstą”, – sako Arvydas.

„InRento“ platformą vyras atrado gana netikėtai – išanalizavęs Lietuvos banko ataskaitą apie sutelktinio finansavimo platformų pasiekimus.

„Man patiko šis investavimo modelis, kadangi lieka kur kas mažiau tiesioginių atsakomybių, nei įprastinio proceso metu. Investuojant į NT tradiciniu būdu (perkant būstą), reikia rūpintis jo administravimu, rekonstrukcijomis ir t.t. Tuo tarpu „InRento“ gali atnešti ne tik pastovią grąžą, bet ir taupyti brangų laiką. Tai buvo vienas geriausių sprendimų, kadangi šiuo metu tai didžiausia mano investicinio portfelio dalis”, – sako Arvydas.

Jis prisimena, kad pradžioje investavimas atrodė rizikingas, tačiau šiuolaikiniai įrankiai suteikia galimybę tai daryti saugiai: „Jei turite tokią galimybę, pradėkite investuoti ir nebijokite to daryti jaunystėje – tam nebūtinai reikia sukaupti didelį kapitalą. Su laiku įgysite patirties ir pasitikėjimo savimi, o pats investavimas taps patikima ir saugia kapitalo didinimo priemone”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?