Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 27

Atskleidė, kur darbuotojų kaita Lietuvoje didžiausia: atlyginimas – ne vienintelė priežastis

Didžiausia darbuotojų kaita Lietuvoje jaučiama mažmeninės prekybos ir telekomunikacijų bei IT srityse. Tiesa, priežastys, kodėl šiuose sektoriuose dažniau atsisveikinama su senąja darboviete ir ieškoma kitos, skiriasi. 15min panagrinėjo, kokios jos.
Atleidimas iš darbo
Atleidimas iš darbo / 123RF.com nuotr.

Metai priminė amerikietiškus kalnelius

Daugumoje sektorių darbuotojų kaita šįmet augo. Ekspertai pastebi, kad bendra dinamika netolygi, veikiau primenanti amerikietiškus kalnelius, nes per metus gerokai kito „bendrieji sentimentai susiję su ekonomika ir geopolitika“ – skirtingai nei tolygaus augimo ar ekonomikos lėtėjimo metais.

„Esant geroms žinioms ir nuotaikai, darbuotojai yra labiau linkę prisiimti riziką ir keisti darbovietes, esant blogoms – dažnai nori stabilumo ir keičia darbdavius tik esant reikšmingoms priežastims“, – 15min aiškina „Baltic Salary Survey“ konsultantas Povilas Blusius.

Jis pastebi, kad iš puikių 2021 metų atsineštas entuziazmas ir optimizmas susidūrė su rimtomis kliūtimis – pradedant šoku dėl Rusijos pradėto karo, tuomet augančiais infliacijos rodikliais, kuro ir energijos kainomis. Vėliau karas palinko geresne eiga, kuro ir energijos kainos stabilizavosi, dabar, pasak jo, turime ne itin optimistiškas prognozes kitiems metams, tad dinamika vėl kinta.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Povilas Blusius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Povilas Blusius

Tad kaip dažnai darbuotojai susikrauna savo sukauptą kontoroje turtą ir patraukia ieškoti laimės į kitą įmonę, priklauso ir nuo šių minėtų aplinkybių, ir nuo sektoriaus. Vienuose jų – darbuotojai keičiasi it trumpam užklydę svečiai, o kituose darbuotojo išėjimas jau prilygsta dideliam įvykiui.

15min nutarė panagrinėti, kokiuose sektoriuose Lietuvoje darbuotojų kaita didžiausia ir kas tai lemia. Taip pat, kiek šis rodiklis siekia konkrečiose įmonėse – tiek didžiuosiuose Lietuvos prekybos tinkluose, tiek IT, telekomunikacijų bendrovėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus