Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 28 /11:52

„Auga Group“ įmonė obligacijomis pasiskolino už 14 proc.

Verslininko Kęstučio Juščiaus netiesiogiai kontroliuojamos grupės „Auga Group“ antrinė valdymo bendrovė „AWG Investment 1“ pasiskolino 5 mln. eurų, išleisdama obligacijas su 14 proc. palūkanų norma.
„Auga“ pristatymo akimirka
„Auga“ pristatymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Investuotojai šį pasiūlymą birželio pabaigoje rado latviškoje „Mintos“ platformoje, skelbia portalas „Verslo žinios“.

„Auga Group“ antrinė įmonė „AWG Investment 1“ vykdė uždarą obligacijų platinimą profesionaliems investuotojams. Atkreipiu dėmesį, kad obligacijų platinimui nebuvo naudojamasi „Mintos“ platforma – ši kompanija pati įsigijo obligacijas ir tolesnių jų veiksmų su įsigytomis obligacijomis komentuoti už platformą „Mintos“ negalime“, – „Verslo žinioms“ teigė „Auga Group“ Finansų departamento direktorius Kristupas Baranauskas.

Obligacijų leidėjas yra grupės įmonė „AWG Investment 1“. Pagrindinės obligacijos užtikrintos kitos grupės bendrovės „Baltic Champs“ 100 proc. nuosavo kapitalo įkeitimu. Nors įmonė nepažeidė formalių informacijos atskleidimo reikalavimų, investuotojai priekaištauja, kad žinia apie tai, jog biržinė bendrovė skolinasi ir įkeičia turtą, turėjo būti paskelbta visiems.

„Tai, kad skolinamasi už 14 proc. palūkanas, siunčia tam tikrą žinutę apie įmonės finansinę būklę. Be to, už obligacijas įkeistas „Augos“ grybų verslas „Baltic Champs“ – tai reikšminga verslo dalis, 2023 metais sugeneravusi 34,1 mln. eurų iš 81,4 mln. eurų visos grupės pajamų“, – portalui aiškino Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas