Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Avia Solutions Group“ anksčiau laiko išpirko 50 milijonų JAV dolerių obligacijų emisiją

Keleivių bei krovinių pervežimo pajėgumų teikėja „Avia Solutions Group“ paskelbė anksčiau laiko išpirkusi 50 milijonų JAV dolerių iš 300 milijonų JAV dolerių obligacijų emisijos, kurios terminas sueina 2024 m. gruodžio mėnesį, rašoma pranešime spaudai.
„Avia Solutions Group“ skyrė papildomą 100 tūkstančių eurų paramą Ukrainai
„Avia Solutions Group“ / „Avia Solutions Group“ nuotr.

Įvertinus ir ankščiau atliktus obligacijų išpirkimus, „Avia Solutions Group“ anksčiau laiko yra supirkusi beveik 30 proc. savo obligacijų.

„Sprendimas pateikti oficialų pasiūlymą obligacijų išpirkimui padarytas dėl itin stiprių grupės finansinių rezultatų bei nuo praėjusios vasaros atsigaunančios aviacijos industrijos,“ – pranešime spaudai cituojamas generalinis direktorius Jonas Janukėnas.

„2021 m. grupė turėjo sėkmingus trečią ir ketvirtą ketvirčius, o 2022 m. pirmo ketvirčio pajamos siekė 317 milijonų eurų, EBITDA – 42 milijonus eurų. Jeigu lyginsime su tuo pačių 2021 metų laikotarpiu, grupės pajamos padidėjo net 96 proc., o EBITDA augo 116 proc. Taip pat negalime užmiršti ir pritraukto Jungtinių Amerikos Valstijų kapitalo, kuris leido sukaupti pakankamus finansinius išteklius“, - teigė vadovas.

2021 m. metų rugsėjį „Avia Solutions Group“ sudarė strateginę partnerystę su „Certares Management LLC“ („Certares“), pirmaujančia JAV investicijų įmone, dirbančia su kelionių, turizmo ir apgyvendinimo sektoriais. „Certares“ investavo į „Avia Solutions Group“ 300 mln. eurų.

Anot Jono Janukėno, atsigaunanti aviacijos industrija taip pat prisidėjo prie finansinio grupės stiprumo: „Šiuo metu, pasaulinė aviacija yra stiprios atsigavimo bangos sūkuryje, tad didelis skaičius kompanijų pagrindinėse Vakarų rinkose didina apsukas, kad galėtų atliepti rinkos poreikius. Besitęsiantis vasaros sezonas toliau demonstruoja didelius oro linijų užsakymų skaičius, taip pat ir ženkliai išaugusią grupės keleivinių orlaivių paslaugų paklausą. Šiuo metu grupės orlaivių parkas turi 137 orlaivius – tai net du kartus viršija priešpandeminį lygį. Yra matoma, kad nuolat augantys kelionių srautai spartina visų aviacijos sektorių atsigavimą.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas