Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

AVNT: tyrime dėl korupcijos minimiems 7 iš 8-ių bankroto administratorių leista dirbti

Liepos pabaigoje baigiantis pusmečio laikui, per kurį aštuoni Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos bankroto administratoriai negalėjo užsiimti šia veikla, toks draudimas pratęstas tik vienam jų, tuo metu kiti gali imtis veiklos.
Pinigai
Pinigai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Korupcija Bankrotas

„Kitiems nebus sustabdymas, nebus pratęstas laikinas nušalinimas nuo pareigų. Gavome šiandien pranešimą (teisėsaugos – BNS)“, – BNS sakė Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybos (AVNT) vadovas Audrius Linartas.

BNS jau anksčiau rašė, kad draudimas dirbti kol kas pratęstas tik vienam administratoriui – Vaidotui Lemešovui. Vilniaus miesto apylinkės teismo liepos 17-osios nutartimi draudimas jam dirbti pratęstas iki spalio 25-osios.

Teismas sausio pabaigoje aštuoniems nemokumo administratoriams uždraudė laikinai dirbti. Jie, BNS žiniomis, minimi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrime dėl korupcijos.

Sankcijos, be V.Lemešovo, buvo pritaikytos Daliui Volskiui, sutuoktiniams Skaistei Klimei ir Vėjūnui Klimui, Arūnui Virkučiui, Donatui Turkui, Tomui Malinauskui ir Vytautui Švetkauskui.

V.Lemešovas BNS teigė negalintis nieko komentuoti, nes vyksta ikiteisminis tyrimas.

„Su tyrimo medžiaga mūsų nesupažindino, kol vyksta tyrimas nieko negaliu komentuoti ar kažką pasakyti šituo klausimu“, – BNS teigė V.Lemešovas.

AVNT nurodo, kad jis yra įmonės „Draugo petys“ darbuotojas. Bendrovės vadovas Gintautas Vaškelis teigė apie V.Lemešovui taikomus teismo apribojimus sužinojęs iš BNS. Jis teigė neteiksiąs informacijos, ar V.Lemešovas trauksis iš įmonės.

„Dar nenusprendėme. (...) Pas mus yra akcininkai, kurie sprendžia. Aš tik samdomas vadovas“, – sakė jis patvirtinęs, kad su akcininkais dėlto nesikalbėjo.

„Toks atvejis mūsų istorijoje pirmas, praktikos nėra“, – pridūrė G.Vaškelis.

Anot jo, V.Lemešovas nenori prasti kompetencijos ir domisi profesinės veiklos reikalais: „Jis seka visas naujienas, perka visas reikalingas medžiagas, reikalingas mūsų veikloje“.

„Registrų centro“ duomenimis, „Draugo peties“ akcininkė nuo 2017-ųjų liepos yra asociacija „Junoja“, kurią 2009 metais įsteigė Kęstutis ir Raimonda Butkai bei Aistė Julija Butkutė. Iki tol vieninteliu įmonės akcininku buvo šiai šeimai priklausantis labdaros ir paramos fondas „Avijus“. K.Butkus dabar yra nemokumo administratorius.

V.Lemešovas taip pat yra buvęs nemokumo administratorių įmonių „Relina“, „Restrus", Kęstučio Butkaus individualios įmonės darbuotojas.

STT sausio 24 dieną pranešė, kad neįvardijami 8 bankroto administratoriai galėjo piktnaudžiauti tarnyba, siekdami asmeninės naudos sau ar su jais susijusioms įmonėms, be to, įtariama, kad jie reikalaudavo bei priimdavo didelės vertės kyšius arba jų reikalaudavo, dirbtinai sumažindavo turto vertę bei patys jį įsigydavo, taip galimai padarydami didelę žalą kreditoriams.

Dauguma iš aštuonių asmenų yra Vilniaus įmonės „Restrus“ įgalioti administratoriai. Vasario pradžioje skelbta, kad įmonė administruoja 62 bendroves, tarp jų „Arvi“ ir ko“, be to, jau yra baigusi 416 įmonių bankroto procedūras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas