Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusiją užliejusi kontrabandinės rusiškos degtinės banga nuodija šalies gyventojus

Dėl menkos Rusijos ir Baltarusijos sienos kontrolės nukenčia ne tik pastarosios šalies ekonomika, bet ir gyventojų sveikata. Baltarusijos milicijos teigimu, rusiškos kontrabandinės degtinės paplitimo mastas šalyje yra toks didelis, kad dėl jos itin smarkiai sumažėjo legalaus alkoholio pardavimai, rašo naujienų svetainė by24.org. Iš Rusijos į Baltarusiją patenka blogos kokybės degtinė, kurios vartojimas pavojingas ne tik sveikatai, bet ir gyvybei.
Kontrabandinė rusiška degtinė
Kontrabandinė rusiška degtinė / by24.org nuotrauka
Temos: 2 Rusija Baltarusija

Baltarusijos milicija praneša, kad 2014 m. baltarusiškos degtinės suvartojimas sumažėjo 10 proc. , o vien tik per pirmąjį 2015 m. ketvirtį – net 25 proc.

Kaimyninės šalies gyventojai pastaruoju metu masiškai pradėjo vartoti nelegaliai į šalį įvežtą ir dažnai kokybe nepasižyminčią rusišką degtinę.

Tačiau toks drastiškas degtinės pardavimų sumažėjimas nereiškia, kad baltarusiai pradėjo mažiau gerti šio alkoholio gėrimo.

Kaimyninės šalies gyventojai pastaruoju metu masiškai pradėjo vartoti nelegaliai į šalį įvežtą ir dažnai kokybe nepasižyminčią rusišką degtinę.

Per penkis šių metų mėnesius Baltarusijos pareigūnai aptiko ir konfiksavo daugiau negu 525 tūkstančius litrų nelegaliai iš Rusijos atgabento alkoholio.

Juodosios kontrabandinio alkoholio rinkos Baltarusijoje metinė apyvarta siekia apie 200 mln. dolerių per metus.

Visai neseniai buvo sulaikyta kontrabandininkų grupuotė, į Baltarusiją sunkvežimiais nelegaliai vežusi degtinės butelius, ant kurių puikuojasi etiketės „Carskaja ochota“, „Belaja berioza“, taip pat brendį ir konjaką su padirbtomis baltarusiškomis banderolėmis ant taros.

Informaciją apie šią nelegalią gamyklą Baltarusijos pareigūnai gavo iš savo kolegų Rusijoje.

Po tyrimo buvo nustatyta, kad nelegaliai į Baltarusiją patenkantis alkoholis yra gaminamas netoli Maskvos, vienoje iš kaukaziečių kilmės verslininkui priklausančių naminių gamyklų.

Informaciją apie šią nelegalią gamyklą Baltarusijos pareigūnai gavo iš savo kolegų Rusijoje. Išsiaiškinta, kad kaukazietis verslininkas Rusijoje garsių degtinės rūšių etiketes gamino naudodamasis spalvotu spausdintuvu, o pati degtinė pavojinga gyvybei.

Dėl blogai saugomos sienos su Rusija, į Baltarusiją iš šios šalies patenka ne tik nuodingas alkoholis, bet ir įvairios narkotinės medžiagos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito