Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusija vėl grasina prekių embargu, tranzito iš Vakarų apribojimu

Baltarusijos premjeras Ramanas Haloučenka pareiškė, jog jo šalis, reaguodama į Vakarų sankcijų sugriežtinimą, gali uždrausti prekių importą iš šių valstybių, apriboti jų tranzitą per Baltarusijos teritoriją.
Baltarusija
Baltarusija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esame pajėgūs apsaugoti savo piliečius ir savo įmones. Vyriausybė prezidento pavedimu parengė specialiųjų apsaugos priemonių rinkinį, kurie visiškai atitinka mūsų įstatymus. Šios priemonės būtų gana skausmingos šalims, kurios užėmė atvirai priešiškų veiksmų pozicija – nuo prekių importo embargo iki tranzito apribojimų“, – pabrėžė R.Haloučenka, trečiadienį pasisakydamas šalies parlamente.

Premjerą cituoja leidinys „SB. Belarus Segodnia“.

Jis pareiškė raginantis Vakarų valstybes „atsikvošėti“.

„Tačiau mes visgi tikime sveiku protu tų, kurie skuba praeiti negrįžimo tašką. Siūlome atsikvošėti ir dar kartą pagalvoti prieš žengiant į slidų ekonominio karo taką, kuriame nebus laimėtojų“, – pridūrė Baltarusijos vyriausybės vadovas.

Šalies autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka yra išleidęs įsaką „Dėl specialiųjų priemonių taikymo“, kuriuo gali būti įvesti importo suvaržymai iš valstybių, paskelbusių sankcijas Baltarusijos įmonėms ar gyventojams. Konkrečių prekių ir paslaugų, taip pat užsienio juridinių ir fizinių asmenų sąrašus sankcijų taikymui prezidento įsaku įpareigota tvirtinti vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas