Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„BaltCap“ fondas užbaigė Estijos elektros tiekėjo „VKG Elektrivorgud“ įsigijimą

Didžiausio Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytojo „BaltCap“ infrastruktūros fondas „BaltCap Infrastructure Fund II“ (BInF II) už neskelbiamą sumą įsigijo antrą pagal dydį elektros tiekėją Estijoje „VKG Elektrivorgud“.
Elektros stulpas
Elektros stulpas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 „BaltCap“

Fondas įsigijo 100 proc. „VKG Elektrivorgud“ akcijų įsigijimo iš Estijos „Viru Keemia Grupp“, pranešė „BaltCap“.

„BaltCap“ vadovaujantis partneris Simonas Gustainis teigia įžvelgiantis dideles įmonės augimo galimybes tiek teikiant elektrą, tiek tinklo valdymo paslaugas. Anot jo, matomas potencialas plėtojant kitas elektros ir tinklo paslaugas, pavyzdžiui, elektromobilių įkrovimas, atsinaujinančios energijos gamyba, energijos kaupimo sprendimai, taip pat telekomunikacijos ir gatvių apšvietimas.

„Elektros skirstymas yra ypatingos svarbos infrastruktūros paslauga, o tolesnė tinklo plėtra Ida-Virumaa regione padeda didinti Baltijos šalių ekonomikų atsparumą“, – pranešime sakė S.Gustainis.

Rytų Estijoje veikianti „VKG Elektrivorgud“ aptarnauja apie 71 tūkst. elektros vartotojų, valdo 946 kilometrus tinklų ir 374 įtampos pastotes, o per metus perskirsto apie 250 tūkst. megavatvalandžių elektros.

Bendrovėje įsteigta nauja patarėjų taryba, kurią sudaro S.Gustainis ir „BaltCap“ investicijų direktoriai Marekas-Andresas Kautsas bei Kristjanas-Martas Piirsalu. „VKG Elektrivorgud“ vadovų komanda išliks tokia pati ir tęs savo veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas