Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar vienas bankas kviečia studentus vasaros praktikai: atskleidė, kiek mokės

Apmokama vasaros praktika ir darbas tarptautinėje komandoje įgyvendinant realius projektus. SEB banko „Jaunimo laboratorija“ jau kelerius metus išlieka viena populiariausių praktikos programų, o šiemet liepos–rugpjūčio mėnesiais galimybė įsitraukti į profesionalų komandų darbą atveriama net 28 jaunuoliams. Registracija į praktikos programą vyksta iki kovo 31 dienos, rašoma SEB banko pranešime spaudai.
Studentai
Studentai / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 SEB bankas Praktika

„Praktikantai yra lygiaverčiai komandos nariai. Už nuveiktus darbus jie gauna atlygį – mėnesinį darbo užmokestį, kuris siekia 1000–1300 eurų (neatskaičius mokesčių). Jauniems žmonėms tai suteikia papildomos motyvacijos, o mokamą praktiką siūlo toli gražu ne visos organizacijos“, – pastebi Kristina Astrauskienė, SEB banko Personalo departamento vadovė. Konkretus atlygis pasirinktam kandidatui siūlomas po atrankos, atsižvelgiant į jo patirtį ir kompetenciją.

Asmeninio archyvo nuotr./Kristina Astrauskienė
Asmeninio archyvo nuotr./Kristina Astrauskienė

Visoje Lietuvoje atliktos apklausos* duomenimis, už praktiką atlygį yra gavę vos ketvirtadalis (28 proc.) jaunuolių.

Naujų narių laukia daugiau negu 20 komandų

SEB banko iniciatyva pernai atliktas tyrimas parodė, kad 4 iš 5 jaunuolių kaip pagrindinį praktikos privalumą nurodo galimybę gauti profesinės patirties. Noras daugiau sužinoti apie būsimą profesiją yra antra iš svarbiausių priežasčių, kodėl jaunimas vasarą skiria praktikai. Trečioji priežastis – galimybė suprasti, ar pasirinkta tinkama profesija.

„Šiemet studentai ir studentės galės prisijungti prie vienos iš 21 komandų ir mokytis iš profesionalų bei tobulėti su asmeniniais mentoriais. Iš viso Lietuvoje į praktiką planuojame priimti rekordinį skaičių jaunuolių – net 28. Programa vasarą taip pat įgyvendinama Latvijoje ir Estijoje, todėl jaunuoliai iš Lietuvos turės galimybę dirbti tarptautinėje komandoje su realiais projektais“, – teigia K.Astrauskienė.

„Jaunimo laboratorijos“ organizatorių duomenimis, praėjusiais metais vien mūsų šalyje programa pritraukė per 500 kandidatų paraiškų, todėl atranka vyko itin intensyviai – į vieną vietą pretendavo apie 20 studentų.

Šiemet praktikantų darbas vyks kitaip

„Jaunimo laboratorija“ rengiama jau 7 metus iš eilės ir nuolat sulaukia palankių įvertinimų iš praktiką atlikusių jaunuolių. K.Astrauskienės teigimu, gera patirtis yra viena iš priežasčių, kodėl apmokamos praktikos programa yra populiari. Praėjusiais metais į programą visose Baltijos šalyse kandidatavo per 1,6 tūkst. asmenų. Per šešerius metus „Jaunimo laboratorijoje“ Lietuvoje dalyvavo 135 studentai, iš kurių 33 po praktikos liko dirbti banke.

„Savo sritį SEB banke atrasti gali kiekvienas – nuo finansų valdymo, verslo administravimo, komunikacijos ir rinkodaros iki produktų plėtros ir technologijų. Per komandose praleistas savaites jaunuoliai pamato, kaip gali tapti profesionalais ir ekspertais, savo žinias kasdien pritaikančiais dirbant su verslo ar privačiais klientais, valdant operacijas“, – kalba K.Astrauskienė.

Programos koordinatoriai atkreipia dėmesį į šių metų naujovę – studentai penkias savaites skirs tik darbui savo komandoje atlikdami prasmingas užduotis, o vieną pilną savaitę – tik komandiniam darbui tarptautinėse komandose kartu su programos dalyviais iš kitų Baltijos šalių. Anksčiau laikas tarptautiniams projektams ir darbui su vietine komanda buvo skirstomas kitaip.

„Tikime, kad pokyčiai padės jaunuoliams lengviau įsilieti į organizaciją bei komandas – tiek padalinio, tiek laboratorijos programų. Šiemet bus paprasčiau koncentruoti dėmesį ir tikslingai atlikti užduotis siekiant geresnių rezultatų bei daugiau išmokti“, – naujovę komentuoja SEB banko Personalo departamento vadovė K.Astrauskienė.

Programa trunka 6 savaites, tačiau praktika gali tęstis ir ilgiau, jeigu studentas pageidauja ir susitaria su mentoriumi. „Jaunimo laboratorija“ atitinka privalomajai universiteto praktikai keliamus kriterijus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas