Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankų klientai nerimauja dėl gyvybės

Net ir praradus darbą viliamasi, kad kaip nors pavyks grąžinti paskolą bankui. Kur kas didesni sunkumai prislėgtų artimuosius, jei skolininkas mirtų. Tokią išvadą galima daryti pagal statistiką, nuo ko apsidraudžia paskolas imantys gyventojai.
Jei įvyktų nelaimingas atsitikimas, apsidraudę bankų skolininkai neužkrautų papildomos naštos savo artimiesiems.
Jei įvyktų nelaimingas atsitikimas, apsidraudę bankų skolininkai neužkrautų papildomos naštos savo artimiesiems. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

SEB bankas siūlo klientams apsidrausti nuo darbo praradimo. Taip atsitikus, vartojamosios ar būsto paskolos įmokas už gyventoją kurį laiką mokėtų draudimo bendrovė. Šiemet tokį draudimą pasirinko 257 būsto paskolas paėmę gyventojai – vos vienas iš dvidešimt penkių. Taip pat 2260 vartojamąją paskolą paėmusių klientų – maždaug kas dešimtas, rašo „Lietuvos rytas“.

Tuo tarpu „Swedbank“ būsto paskolą paėmusiems klientams praėjusiais metais pasiūlė draustis nuo nelaimingų atsitikimų ir mirties. Nelaimės atveju paskolą mokėjusio žmogaus artimieji paveldėtų būstą, o visą paskolą bankui grąžintų draudimo bendrovė. Šiuo metu tokį draudimą yra pasirinkęs kas penktas „Swedbank“ būsto paskolos gavėjas. Vien šiemet draudėsi kas antras, praneša „Lietuvos rytas“.Jau buvo ir keli draudžiamieji įvykiai – daugiausia tai žūtys per nelaimingus atsitikimus.

Apsidraudusiam žmogui praradus darbą arba dėl ligos ar traumos negalint dirbti, draudimo bendrovė paskolos įmokas dengtų ne ilgiau kaip 12 mėnesių, o per visą penkerių metų laikotarpį – iki 24 mėnesių. Šia paslauga jau pasinaudojo 8 žmonės, kurie dėl ligų ir traumų laikinai neteko pajamų. Pusė iš jų pinigus iš banko skolinosi būstui pirkti.

„Skolindamiesi pinigus klientai vis dažniau pagalvoja ir apie blogiausius scenarijus – kas atsitiktų, jei netektų darbo, susidurtų su kitais laikinais sunkumais ar, pačiu blogiausiu atveju, paliktų savo artimuosius su šiais įsipareigojimais“, – kalbėjo bendrovės „Hansa gyvybės draudimas“ vadovas Mindaugas Jusius.

Jau buvo ir keli draudžiamieji įvykiai – daugiausia tai žūtys per nelaimingus atsitikimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito