Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BAT sumokės per 600 mln. JAV dolerių baudą už sankcijų Šiaurės Korėjai pažeidimą

Tarptautinis tabako pramonės milžinas „British American Tobacco“ (BAT) pasiekė susitarimą su JAV Teisingumo departamentu ir Iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės valdyba, kad būtų baigtas tyrimas dėl JAV sankcijų Šiaurės Korėjai pažeidimų 2007-2017 metais.
„British American Tobacco“
„British American Tobacco“ / „Scanpix“ nuotr.

BAT savo pranešime nurodė, kad bendra mokėjimų suma sudarys 635,2 mln. JAV dolerių plius palūkanos.

Tai griežčiausia priemonė, kokios JAV valdžios institucijos kada nors ėmėsi prieš bendrovę dėl Šiaurės Korėjai taikomų sankcijų pažeidimo. BAT patronuojamoji įmonė Singapūre taip pat sutiko pripažinti kaltinimus bankiniu sukčiavimu ir sankcijų pažeidimu.

BAT pažymi, jog ši bauda neturės įtakos 2023 metų finansiniams rezultatams, nes dėl šios bylos jau buvo atidėjęs 450 mln. svarų sterlingų (540 mln. JAV dolerių).

JAV Teisingumo departamento pranešime nurodoma, jog BAT 2007-2017 metais turėjo fiktyvių įmonių tinklą, kad galėtų tiekti tabako produkciją Šiaurės Korėjai. BAT žinojo, kad taip pažeidžia Pchenjanui dėl branduolinių ginklų kūrimo taikomas sankcijas, konstatavo Jungtinių Valstijų pareigūnai.

JAV Iždo departamentas nurodo, jog BAT Nuolatinis komitetas, įskaitant aukščiausius bendrovės vadovus Londone, šią schemą patvirtino 2007 metais, o bet kokius komercinius santykius su Šiaurės Korėja BAT nutraukė 2017-ųjų rugsėjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas