Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

BBC skaičiuoklė: sužinokite, ar jūsų alga didelė

BBC sukūrė skaičiuoklę, kurioje galima patikrinti, koks jūsų uždarbis, lyginant su vidutiniškai pasaulyje gaunamu atlyginimu.
Atlyginimas
Atlyginimas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

BBC skaičiuoklėje įveskite šalies pavadinimą ir atlyginimą neatskaičius mokesčių.

Skaičiuoklė pateiks atsakymą, kokia jūsų alga, lyginant su pasaulio vidurkiu, taip pat – lyginant su tos šalies vidurkiu.

Tarptautinės darbo organizacijos sudaryti duomenys apie vidutinį atlyginimą skelbiami pirmą kartą. Ši informacija sudaryta remiantis duomenimis iš 72 šalių, neįtraukiant kai kurių skurdžiausiai gyvenančių šalių. 

BBC taip pat paaiškino, kaip buvo sudaroma ši skaičiuoklė. Visų pasaulio gyventojų metinės pajamos sudaro 70 trilijonų dolerių. Žemėje gyvena 7 milijardai gyventojų. Taigi, vidutiniškai žmogus planetoje uždirba apie 10 000 dolerių per metus. Tačiau ne viskas taip paprasta. Kai kurie žmonės yra bedarbiai, taip pat yra vaikų, pensininkų. Taigi, suskaičiavus visus dirbančius žmones gaunama, kad vidutinis atlyginimas pasaulyje siekia 1480 dolerių, neatskaičius mokesčių.

Be to, reikia turėti omenyje, kad ši alga skaičiuojama pagal perkamosios galios pariteto (PGP) metodą ir algos dydis pateiktas PGP doleriais. Pagal šį metodą apskaičiuojamas skirtingų valiutų tarpusavio kursas, ir pašalinus kainų skirtumus, palyginamas šalių gyvenimo lygis. Taigi, vienas PGP doleris čia lygus vienam doleriui, išleistam JAV – tai, ką jūs už gautą dolerį galite įsigyti šioje šalyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas