Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Be premijos likusi slaugytoja liko įskaudinta: dirbu 23 metus, kiek gyvybių išgelbėta, o premijas gauna dvejus metus dirbę vairuotojai?

Jonavos greitosios medicinos pagalbos stotyje jau ketvirtį amžiaus dirbanti Olga Fomina, jos žodžiais, buvo labai įskaudinta, sužinojusi, kad trumpai ir ne itin gerai dirbantys slaugytojai ir vairuotojai gavo premijas, o ji liko be nieko. Moteris sako svetimų pinigų neskaičiuojanti, tačiau jai ypač skaudu, kad už ilgametį savo darbą paskatinimo ji negavo. Tuo metu įstaigos direktorius pasakoja, kad premijos buvo skirtos geriausiems stoties darbuotojams pagal statistinius rodiklius.
Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas lankėsi Vilniaus Greitosios medicinos pagalbos stotyje
Be premijos likusi paramedikė liko įskaudinta: dirbu 23 metus, kiek gyvybių išgelbėta, o premijas gauna dvejus metus dirbę vairuotojai? / 15min nuotr.

Balandžio pabaigoje medikų profesinę dieną minėjo ir Jonavos greitosios medicinos pagalbos stotis, kurioje, „Sodros“ duomenimis, dirba 38 darbuotojai. Daliai jų – 12 – buvo įteiktos specialios šventinės premijos bei padėkos raštai. Nors premijos buvo nedidelės – 50 eurų, – faktas, kad jos negavo, nors dirba įstaigoje net 23 metus, labai įskaudino jonavietę O.Fominą.

„Esu baisiai įsižeidusi“

„Labai nelogiškas sprendimas. Apdovanoti už gerus rezultatus, o visi kiti lyg dirba be rezultatų“, – skundėsi jonavietė.

Vienkartinės premijos šventinę dieną išdalintos remiantis statistiniais darbuotojų rodikliais – kiek iškvietimų gauta, kaip greitai nuvažiuota į įvykio vietą ir pan.

„Žmonės, kurie gavo pinigines priemokas, dirba 1,5 etato, todėl ir kvietimų gauna daugiau“, – pasakojo O.Fomina. Ji pati dirba vadinamąja felčere (bendruomenės slaugytoja, bendrosios praktikos slaugytoja), tiesa, tik puse etato savaitgaliais. Likusį laiką ji dirba profesinėje mokykloje – yra kosmetologijos dėstytoja. Felčerės darbo moteris pasakojo nemetanti dėl to, kad jis jai yra brangus, ji mėgstanti šią profesiją. Būtent todėl faktas, kad negavo premijos per savo profesinę šventę, labai įžeidė moterį.

„Medikų dienos proga kai kurie darbuotojai gavo piniginį paskatinimą. Bet išskirtiniai. Kaip juos išskyrė, aš nežinau. Direktorius tą padarė savo nuožiūra. Premijas gavo ir vieni blogiausių darbuotojų, kurie ištisai gauna skundus. Aš manau, kad nelogiškas sprendimas – nėra galimybės, tai neskatink nieko. Kiti nusipelnę medikai liko nuošalyje, tai yra skaudu. Taip kiršinamas kolektyvas. Taip dar niekada nebuvo. Kiek išgelbėta gyvybių, kiek atlikta darbų. O piniginius priedus gauna vairuotojai, kurie dirba vos dvejus metus, neišlaikę paramedikų egzaminų“, – nuoskaudas liejo medikė.

A.Primost/15min nuotr./Vilniaus miesto klinikinė ligoninė
A.Primost/15min nuotr./Vilniaus miesto klinikinė ligoninė

Tuo metu įstaigos vadovas Gintautas Kaiša pasakojo, kaip atsirinko tuos, kuriems skyrė vienkartines premijas.

„Padėkos rašto būtų neužtekę“

G.Kaiša pasakojo, kad vienkartines 50 eurų premijas skyrė 6 slaugos specialistams ir 6 vairuotojams.

„Čia nebuvo premijos. Čia buvo toks 50 eurų vienkartinis priedas darbuotojams, kurie labiausiai pasižymėjo per praėjusius metus – operatyviai važiavo ar nuvykę greitai darbą atliko. Stengiausi kiek daugiau darbuotojų atrinkti. Čia tik 50 eurų – toks vienkartinis (…) medikų dienos proga. Vairuotojai, aišku, ne medikai, bet greitųjų brigadose yra ir slaugytojų, ir vairuotojų, jų irgi norėjome nepamiršti ir pažymėti“, – 15min pasakojo įstaigos vadovas.

Pasak jo, tai buvo tik vienkartinė išmoka, o kas mėnesį darbuotojai gauna 10 proc. pastovų priedą už gerus darbo rezultatus. Dėl papildomos 50 eurų išmokos nė vieno darbuotojo atlyginimas ar pastovus priedas nesumažėjo ir nedingo.

Šiaip jie visi gerai dirba, o dabar atrinkome, kas daugiausia, greičiausiai važiuoja į kaimą, kas į miestą, kas galbūt daugiausia žmonių atgaivina, pagal tai išskyrėme, – aiškino G.Kaiša.

„Šiaip jie visi gerai dirba, o dabar atrinkome, kas daugiausia, greičiausiai važiuoja į kaimą, kas į miestą, kas galbūt daugiausia žmonių atgaivina, pagal tai išskyrėme. 50 eurų ir padėkos raštas. Visi tie rodikliai, viskas imta pagal skaičius, nėra taip, kad vienas gražesnis, o kitas kitoks. Stengtasi objektyviai atrinkti. Pirmą kartą mokamos tokios premijos, aš taip šiemet sugalvojau juos įvertinti. Visi jie gerai dirba“, – aiškino G.Kaiša.

Be to, tikino jis, per pastaruosius dvejus metus pastovi alga didėjo tris kartus – kilo neva tik vairuotojams ir slaugytojams, o administracijai – ne.

„Niekad to nebūdavo, bet galvojau, kad padėkos rašto bus per mažai“, – dar kartą apie vienkartinį priedą paaiškino vadovas.

Vidutinis atlyginimas balandį šioje greitosios medicinos pagalbos stotyje siekė 920 eurų. Kaip nurodoma įstaigos puslapyje, jos direktorius gauna 1373 eurus iki mokesčių, slaugos specialistai gauna 963 eurus, kiti darbuotojai – 747 eurus iki mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas