Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitkoinų naudotojai Rusijoje netrukus gali atsidurti už grotų

Rusijos finansų ministerija inicijuoja įstatymų pataisas, kuriomis būtų uždrausta atsiskaityti virtualiomis valiutomis, tokiomis kaip bitkoinas, o šio draudimo nepaisymas užtrauktų administracinę ar baudžiamąją atsakomybę, rašo "Izvestija".
Bitkoinas
Bitkoinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Draudimas Rusijoje naudoti virtualias valiutas argumentuojamas 75-uoju Konstitucijos straipsniu, skelbiančiu, kad vienintelis šalyje piniginis vienetas yra rublis, pinigų emisiją gali atlikti tik Rusijos centrinis bankas, o kitų pinigų emisijos negalimos.

Finansų ministerija parengė centrinio banko veiklos įstatymo, administracinių pažeidimų kodekso pataisas, taip pat įstatymo projektą, kuriuo būtų įvesta baudžiamoji atsakomybė už virtualių valiutų naudojimą.

Administracinių pažeidimų kodekso pataisomis būtų nustatytos baudos – juridiniams asmenims už tai grėstų 3–5 mln. rublių baudos arba administracinis veiklos sustabdymas iki 90 dienų.

Baudžiamąją atsakomybę užtraukiantis įstatymo projektas skelbia, kad už virtualių valiutų išleidimą į apyvartą, atsiskaitymus ar realizavimą gresia iki 500 tūkst. rublių bauda arba laisvės atėmimo iki 4 metų bausmė.  

Už tokį nusikaltimą susimokius keliems asmenims grėstų 0,5–1 mln. rublių baudos arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Griežčiausia baudžiamoji atsakomybė numatyta bankų, draudimo bendrovių ir kitų finansines paslaugas teikiančių organizacijų vadovams – baudos nuo 1 mln. iki 2,5 mln. rublių arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito