Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Britai grąžino vinilinės plokštelės į infliacijos krepšelį

Jungtinės Karalystės nacionalinė statistikos tarnyba ONS grąžino vinilines plokšteles į vartotojų kainų indeksą formuojančių prekių ir paslaugų sąrašą, skelbia transliuotoja BBC.
Li Ying / ZUMAPRESS.com
Li Ying / ZUMAPRESS.com

Pastarąjį kartą vertinant infliaciją į vinilinių plokštelių kainas buvo atsižvelgta 1992 metais, tačiau pastaruoju metu vinilo populiarumas sparčiai augo.

Britų fonogramų pramonės asociacijos (BPI) skaičiavimais, vinilinių plokštelių pardavimai Jungtinėje Karalystėje 2023-aisiais didėjo 16-us metus iš eilės, pardavimai pasiekė 5,9 mln. ir buvo solidžiausi nuo 1990-ųjų.

Be to, į infliacijos krepšelį įtraukiamos oro gruzdintuvės, ryžių duona, duona be glitimo ir purškiamas augalinis aliejus.

Tuo tarpu rankų dezinfekavimo priemonės, kurias britai gausiai naudojo koronaviruso pandemijos įkarštyje, iš šio sąrašo pašalinamos, kaip ir sulankstomos sofos, kepimo formos ir ant grotelių kepama vištiena.

ONS formuojamą infliacijos krepšelį sudaro daugiau kaip 700 prekių ir paslaugų. Jo sudėtis peržiūrima kasmet ir atspindi einamuosius britų vartojimo įpročius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas