Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bundesbankas: Vokietijos BVP krito antrą ketvirtį iš eilės, bet gili recesija neįžvelgiama

Vokietijos centrinis bankas (Bundesbankas) perspėjo, kad trečiąjį šių metų ketvirtį šalies ekonomika traukėsi antrą ketvirtį iš eilės, o tai techniškai reiškia pirmąją per šešerius metus recesiją. Nepaisant to, Bundesbankas nemano, kad Vokietiją gali ištikti gili recesija.
Vokietija
Vokietija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trečiąjį ketvirtį Vokietijos bendrasis vidaus produktas (BVP) vėl šiek tiek sumažėjo. Tačiau recesija, aiškiai išreikšta visapusišku ir ilgalaikiu ekonominio aktyvumo sumažėjimu, kai nepakankamai panaudojami pajėgumai, nėra akivaizdi“, – teigiama Bundesbanko paskelbtoje mėnesio ataskaitoje.

Vokietijos BVP antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su ankstesniais trim mėnesiais, sumenko 0,1 proc., o išankstiniai oficialūs trečiojo ketvirčio duomenys bus skelbiami tik kito mėnesio viduryje.

Anot ekspertų, prekybos karas tarp JAV ir Kinijos, nebetvyrantis netikrumas dėl „Brexit“, taip pat Vokietijos automobilių gamintojų problemos neabejotinai daro neigiamą įtaką ekonominiam aktyvumui.

Bundesbanko ataskaitoje pažymima, kad trečiąjį ketvirtį į eksportą orientuoti ekonomikos sektoriai toliau silpo, o į vidaus rinką orientuoti sektoriai ir toliau skatino bendrą ekonomikos augimą.

„Dėl palankios padėties darbo rinkoje vartotojų pajamų perspektyvos išlieka geros“, – pabrėžia Vokietijos centrinis bankas.

Praėjusią savaitę Vokietijos vyriausybė, akcentuodama neigiamą tarptautinių prekybos ginčų poveikį, apkarpė 2020 metų šalies ekonomikos plėtros prognozę nuo 1,5 proc. iki 1,0 proc., tačiau prognozė šiems metams liko nepakitusi – augimas 0,5 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai