Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bundesbanko vadovas ragina nepasiduoti per dideliam pesimizmui

Praėjus kelioms dienoms po to, kai Bundesbankas įspėjo, jog didžiausia Europos ekonomika šį ketvirtį gali įžengti į recesiją, Vokietijos centrinio banko vadovas paragino vengti pernelyg pesimistiškai vertinti ekonominę padėtį.
Jensas Weidmannas
Jensas Weidmannas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos bendrasis vidaus produktas (BVP) balandžio–birželio mėnesiais, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, sumenko 0,1 proc. ir centrinis bankas pareiškė, jog vasarą šalies ekonomika „gali dar šiek tiek smukti“.

Tačiau Bundesbanko vadovas Jensas Weidmannas interviu savaitraščiui „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“ pareiškė nematąs „priežasčių panikuoti“.

„Scanpix“/AP nuotr./Vokietija
„Scanpix“/AP nuotr./Vokietija

Baigiantis ilgam ekonomikos augimo laikotarpiui, Vokietija yra pasiekusi rekordinį užimtumo lygį, pabrėžė jis. Visgi, anot jo, „ekonomikos augimo perspektyvos šiuo metu yra ypač neaiškios“ ir tai lemia politiniai veiksniai, kaip antai „Brexit“, ir tarptautiniai prekybos ginčai.

Tačiau Vokietijos centrinio banko vadovas mano, jog dėl to nevertėtų pasiduoti pesimistinėms nuotaikoms ar imtis bet kokių veiksmų vien tam, kad kas nors būtų daroma.

Jeigu centrinio banko nuogąstavimai pasitvirtins ir Vokietijos ekonomika smuks ir trečiąjį ketvirtį, šalies BVP pirmą kartą nuo 2012 metų pabaigos–2013 metų pradžios bus smukęs du ketvirčius iš eilės, o tai pagal visuotinai priimtą apibrėžtį reiškia techninę recesiją.

Agentūros „Bloomberg“ šio mėnesio viduryje apklausti analitikai prognozavo, jog Vokietijos BVP trečiąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, paūgės vidutiniškai 0,2 procento.

Tuo tarpu „Deutsche Bank“ ekonomistai kiek anksčiau šį mėnesį pablogino savo prognozes ir dabar numato, jog Vokietijos BVP liepos–rugsėjo mėnesiais smuks 0,25 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai