Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Būti praktikantu Volstrite apsimoka: kai kurie uždirba ir 20 tūkst. dolerių per mėnesį

Nepaisant to, kad finansų įmonės atleidžia darbuotojus, „Citadel“ ir „Citadel Securities“ stažuotojų vidutinis darbo užmokestis siekia po 120 JAV dolerių per valandą, praneša „Business Insider“.
Filmas „Volstryto vilkas“
Filmas „Volstryto vilkas“ / Kadras iš filmo

Šiais laikais yra daug priežasčių nerimauti dėl darbo Volstrito gatvėje.

Dėl aukštų palūkanų normų ir beveik mirusios pirminių viešųjų akcijų siūlymų ir sandorių sudarymo rinkos po pandemijos klestėjimo laikai atrodo kaip tolimas prisiminimas.

Kitaip nei ankstesniais metais, bankininkai, svarstantys apie metų pabaigos premijas, labiau nerimauja dėl to, kaip žemai jos nukris, o ne dėl to, kaip aukštai gali pakilti.

Tačiau vienai grupei, atrodo, sekasi puikiai – praktikantams.

„Bloomberg“, remdamiesi Levels.fyi duomenimis, pranešė, kad vidutinis stažuotojų darbo užmokestis kai kuriose didžiausiose finansų įmonėse padidėjo 19 proc.

Ypač gerai sekasi stažuotojams, kurie dirba rizikos draudimo fonduose ir „Prop Shop“ – palyginti su praėjusiais metais, jų atlyginimai padidėjo 29 proc., teigia „Bloomberg“.

Pavyzdžiui, „Citadel“ ir „Citadel Securities“ – didžiulė rizikos draudimo fondų ir prekybos įmonė, kurią įkūrė milijardierius investuotojas Kenas Griffinas. Vidutinis valandinis šių įmonių stažuotojų darbo užmokestis yra 120 dolerių, t. y. maždaug 25 proc. didesnis, pagal „Bloomberg“.

Įvertinus 40 valandų darbo savaitę per 11 savaičių trukmės įmonių programą, tai sudaro 52 800 JAV dolerių prieš mokesčius, o tai greičiausiai yra daugiau nei bet kuris koledžo studentas uždirbs šią vasarą dirbdamas gelbėtoju.

Žinoma, šias darbo vietas nėra lengva gauti. Kaip anksčiau pranešė „Business Insider“, „Citadel“ gavo daugiau nei 69 tūkst. paraiškų stažuočių programai – 65 proc. daugiau nei pernai. Tuo tarpu į atranką pateko maždaug 300 studentų, t. y. mažiau nei 1 proc.

Ir nors šie atlyginimai gali atrodyti stulbinantys, tai yra tik dalis to, ką gali tikėtis uždirbti vyresnieji darbuotojai.

Tai nereiškia, kad visi stažuotojai išlošia. Banke „Bank of America“ vidutinis valandinis įkainis yra 41 JAV doleris, o Niujorke – 46 JAV doleriai, pagal „Bloomberg“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas