Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Centrinio banko prognozė: Meksikos ekonomika šiemet ūgtels 6,2 proc.

Meksikos ekonomika šiemet ūgtels 6,2 proc., antradienį atnaujintą prognozę paskelbė šalies centrinis bankas.
Mokesčiai
Mokesčiai / 123RF.com nuotr.

Birželio mėnesį Meksikos bankas prognozavo 6 proc. antros pagal dydį Lotynų Amerikos ekonomikos augimą 2021 metais, tuo tarpu kovo mėnesį prognozė siekė 4,8 procentus.

Remiantis oficialiais duomenimis, Meksikos ekonomika 2020 metais susitraukė 8,5 proc. ir tai buvo didžiausias nuosmukis nuo Didžiosios depresijos, įvykusius prieš devynis dešimtmečius, laikų.

Ketvirčio infliacijos ataskaitoje centrinis bankas teigė, kad pastarąjį prognozės atnaujinimą daugiausia lėmė geresnis nei tikėtasi antrasis ketvirtis, kai ekonomika, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, išaugo 19,5 procento.

Pasak banko, skiepijimo nuo koronaviruso programos pažanga Meksikoje ir ekonominės veiklos apribojimų sušvelninimas padėjo paskatinti augimą.

Visgi centrinis bankas pažymėjo, kad šių metų augimas gali ir nepasiekti arba viršyti jo 5,7–6,7 proc. prognozę.

„Atsižvelgiant į tai, kad vis dar yra tam tikrų pasaulinių tiekimo grandinių sutrikimų ir kad pastaruoju metu padidėjo COVID-19 infekcijų skaičius, didelis neapibrėžtumas dėl ekonominės veiklos atsigavimo greičio išlieka“, – perspėjo bankas.

Skaičiuojama, kad iki 2022 metų pradžios infliacija išliks didesnė nei 5 proc., o 2023 metų pradžioje sumažės iki oficialaus tikslo – maždaug 3 proc., prognozuoja centrinis bankas.

Metų infliacija liepą siekė 5,81 proc., viršydama tikslinį lygį ketvirtą mėnesį iš eilės.

Centrinis bankas šiais metais du kartus padidino savo lyginamąją palūkanų normą, kuri dabar siekia 4,5 proc., siekdamas sustabdyti didėjantį kainų spaudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas