Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Čilės valstybinė įmonė „Codelco“ laikinai sustabdė savo vieną svarbiausių vario kasyklų

Čilės valstybinė vario kasybos įmonė „Codelco“, didžiausia pasaulyje vario gamintoja, ketvirtadienį laikinai uždarė didelę liejyklą ir perdirbimo gamyklą šalies šiaurėje – zonoje, kuri smarkiai nukentėjo nuo koronaviruso pandemijos.
Vario kasykla Čilėje
Vario kasykla Čilėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Valstybinė įmonė teigė, kad sprendimas uždaryti Čukimatos gamyklą buvo priimtas „kaip prevencinė priemonė ir atsižvelgiant į sudėtingą situaciją Antofagastos regione bei Kalamos mieste, susijusią su COVID-19“.

„Codelco“ paskelbė pranešimą po to, kai COVID-19 buvo nustatytas jau trečiam jos darbuotojui.

Antofagastos regione antradienį buvo paskelbtas karantinas, kai užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejų skaičius šoktelėjo iki 7 500, o 122 žmonės mirė.

Šiuo metu Čilė yra tapusi vienu iš pasaulinių koronaviruso pandemijos epicentrų – čia užfiksuota daugiau nei 260 000 užsikrėtimo atvejų ir beveik 5 000 patvirtintų mirčių, o dar 7 000 atvejai laikomi „tikėtinais“.

„Codelco“ išgauna 11 proc. viso pasaulio vario, o Čukimatos kasykloje 2019 metais buvo išgauta 385 000 tonų šio metalo.

Šeštadienį „Codelco“ pareiškė, kad stabdo projektus Čilės šiaurėje ir kad jos Čukimatos kasykla veiks tik pasitelkdama personalą iš Kalamos, kad sumažintų didesniais atstumais keliaujančių darbuotojų skaičių bei infekcijos plitimo riziką.

Vario kasykloms buvo leista nestabdyti veiklos, po to, kai Čilėje kovo 3 dieną buvo užfiksuotas pirmasis užsikrėtimo COVID-19 atvejis.

Šis sektorius sukuria beveik 10 proc. šalies BVP, o Čilė pagamina beveik trečdalį viso pasaulio vario (5,6 mln. tonų per metus).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas