Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 10 /11:37

Žiniasklaida: „Citadele“ ruošiasi viešam akcijų siūlymui

Lietuvoje padalinį turintis Latvijos bankas „Citadele“ jau pradėjo pasirengimo viešam akcijų siūlymui (IPO) procesą – kadangi vietos rinkoje nėra tiek pinigų, gali būti, kad apie IPO svarstoma Londone arba Skandinavijos biržose, o paleidžiamas į biržą bankas galėtų tikėtis 560-700 mln. eurų kapitalizacijos, penktadienį rašo „Verslo žinios“, remdamosi trimis šaltiniais bankininkystės sektoriuje.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Mes darome progresą su visomis alternatyvomis, įskaitant pasiruošimą IPO. Alternatyvos nagrinėjamos lygiagrečiai“, – sakė „Citadele“ banko valdybos narys Vaidas Žagūnis.

Variantas šiuo metu eiti į kapitalo rinką su viešu akcijų siūlymu rinkos dalyvių vertinamas skeptiškai: viena vertus, dėl pakilusių „Euribor“ palūkanų euro zonos bankai, ypač Baltijos šalių, demonstruoja stipriai augančias grynąsias palūkanų pajamas ir pelnus, tačiau IPO sėkmės perspektyvos šiuo metu vertinamos skeptiškai dėl ekonominio neapibrėžtumo.

BNS anksčiau pranešė, kad pirmąjį pusmetį bankas gavo 53,625 mln. eurų grynojo pelno – 3,9 karto daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai, o banko ir jo įmonių grupės grynasis pelnas ūgtelėjo 3,5 karto iki 60,735 mln. eurų.

75 proc. ir vieną „Citadele“ akciją valdo JAV fondo „Ripplewood Holdings“ vadovaujama tarptautinių investuotojų grupė, o likusias akcijas – Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas