Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Credit Suisse“ akcininkai pareikš ieškinį dėl susijungimo su UBS – FT

Šimtai smulkiųjų „Credit Suisse“ akcininkų pareikš ieškinį dėl banko priverstinio susijungimo su UBS, siekdami gauti kompensaciją už patirtus nuostolius, sekmadienį pranešė britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Skundas bus pateiktas pirmadienį Ciuriche, naujienų agentūrai AWP pareiškė Šveicarijos akcininkų gynimo asociacijos (SASV) atstovas Arikas Roschke (Arikas Roškė), patvirtinęs leidinio pranešimą.

Pasak jo, prie skundo prisijungė apie 1 tūkst. akcininkų, tapusių SASV nariais.

Baimindamiesi, kad „Credit Suisse“ gali žlugti, o tai gali turėti katastrofiškų pasekmių pasaulinei finansų sistemai, Šveicarijos pareigūnai kovo mėnesį skubiai organizavo banko jungtuves su didžiausiu šalies banku UBS.

„Credit Suisse“ akcininkai buvo nepatenkinti susijungimo sąlygomis, pagal kurias banko nuosavas kapitalas buvo įvertintas maždaug 3 mlrd. Šveicarijos frankų (3,2 mlrd. JAV dolerių, 2,9 mlrd. eurų).

Šis įvertis, dėl kurio buvo nuspręsta per savaitgalį vykusias karštligiškas derybas, buvo gerokai mažesnis už 7 mlrd. frankų vertę, buvusią vos prieš kelias dienas iki paskelbimo apie sandorį.

Panašų kolektyvinį ieškinį rengia teisinis startuolis „LegalPass“, kuris liepą pranešė, kad iš šimtų „Credit Suisse“ akcininkų pritraukė pakankamai lėšų skundui pateikti.

Liepos mėnesį Šveicarijos parlamentas pradėjo tyrimą dėl vyriausybės organizuoto banko perėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas