Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

D.Trumpas pasinaudojo paskleistu gandu dėl jo suėmimo – per tris dienas žmonės pervedė 1,5 mln. JAV dolerių

Buvęs prezidentas Donaldas Trumpas per tris dienas po to, kai socialiniame tinkle „Truth Social“ melagingai pareiškė, kad antradienį bus suimtas, surinko 1,5 mln. dolerių, rašo JAV dienraštis „Insider“.
Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas
Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas / „AFP“/„Scanpix“

D. Trumpo 2024 m. rinkimų kampanijos atstovai patvirtino šią sumą televizijos kanalui „Fox News“, trečiadienį pranešė ši žiniasklaidos priemonė. Pasak „Fox“, pinigai buvo surinkti iš paprastų žmonių aukų.

Laikraštis „The Washington Post“, remdamasis su tuo susipažinusiu anoniminiu šaltiniu, pranešė apie tokią pat sumą, surinktą per tą patį laikotarpį.

Per tris dienas gauti 1,5 mln. JAV dolerių reiškia, kad D. Trumpas per dieną vidutiniškai surinko 500 tūkst. dolerių – beveik dvigubai daugiau nei vidutiniškai per dieną, kai lapkritį paskelbė apie savo kandidatavimą į JAV prezidento postą.

Per šešias savaites iki pranešimo D. Trumpo kampanija surinko 11,8 mln. dolerių, vidutiniškai po 280 tūkst. JAV dolerių per dieną. O per šešias savaites po to, kai D. Trumpas paskelbė apie savo kandidatavimą, jo kampanija surinko 9,5 mln. dolerių, arba 226 000 dolerių per dieną, skaičiuoja „Insider“.

Buvusio prezidento finansavimas padidėjo po to, kai jis be jokių įrodymų pareiškė, kad antradienį Niujorko prokurorai jį suims. To neįvyko.

Didėjant kaltinimų laukimui, D. Trumpo kampanija pasinaudojo šiais gandais, pabrėždama juos beveik kiekvienoje lėšų rinkimo žinutėje. Kasdienėse žinutėse, kurias matė „Insider“, gavėjams sakoma, kad „teisingumo sistema visiškai žlugo“ ir kad šie asmenys gali būti „finansuojantys gynėjai“, skirdami pinigų buvusiam prezidentui.

„Jei jums sekasi prastai, kaip daugeliui iš jūsų, nieko nesiųskite. Jei jums sekasi gerai, o tai tapo įmanoma dėl puikios D. Trumpo administracijos politikos, siųskite savo įnašą“, – pirmadienį socialiniame tinkle rašė buvęs JAV prezidentas.

Trečiadienį jis vėl paskelbė tą pačią žinutę, neužsimindamas apie savo paties melagingą teiginį, kad bus suimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas